Šport > Košarka
13 ogledov

Udrih s tekmo sezone zasenčil Dragića

tim duncan san antonio spurs Reuters
Slovenski košarkar Beno Udrih je na gostovanju v Milwaukeeju prikazal najboljšo predstavo v letošnji sezoni in k zmagi New Yorka prispeval 21 točk. Goran Dragić, ki je dosegel tri točke manj, je doma izgubil proti San Antonio Spurs.

V severnoameriški košarkarski Ligi NBA sta ponoči zaigrala oba Slovenca. Beno Udrih je z New York Knicks v gosteh po dveh podaljških premagal Milwaukee Bucks s 107:101. Udrih je bil drugi strelec kratkohlačnikov z 21 točkami. Goran Dragić je s Phoenix Suns doma izgubil s San Antonio Spurs s 101:108. Dragić se je ustavil pri 18 točkah.

Slovenski košarkar Udrih, ki je dobil priložnost zaigrati v prvi peterki, je na tekmi v Milwaukeeju z 21 točkami, ob metu iz igre 8:12, vpisal najboljši izid v sezoni, odkar je prišel v New York. Udrih je igral 40 minut, v tem času pa je vpisal še pet podaj in štiri skoke ter dal pet trojk. Najboljši strelec kratkohlačnikov je bil Carmelo Anthony z 29 točkami, J. R. Smith pa je dodal 19 točk.

Največjo odgovornost je trener kratkohlačnikov odmeril Anthonyju, ki je odigral kar 55 minut. "Potreboval sem prav vsakega na igrišču, zato nisem imel časa, da bi ga spočil," je po sila izenačeni tekmi, na kateri je bil zmagovalec odločen šele po drugem podaljšku, dejal Woodson.

Ostroge odkrile protistrup za navezo Dragić-Bledsoe

Goran Dragić je s Phoenix Suns izgubil doma s San Antonio Spurs s 101:108. Dragić se je ustavil pri 18 točkah, Eric Bledsoe pa je vpisal 15 točk. Gostujoči košarkarji so našli uspešen način za zaustavitev vročega branilskega dvojca Dragić-Bledsoe in prekinili niz petih zaporednih zmag Phoenixa.

Eden izmed najboljših branilskih parov v Ligi NBA je tako skupno vpisal precej slab met iz igre 12:33. Junak ostrog je bil argentinski veteran Manu Ginobili, ki je 11 od svojih 24 točk prispeval v zadnjih štirih minutah tekme.

goran dragić | Avtor: Reuters Reuters
"Je kot pojava iz najslabše nočne more. Je neverjeten igralec, ki se ne bo ustavil in bo rinil in rinil naprej. Za trenutek sem pomislil, da mu proti koncu zmanjkuje moči; očitno sem se zmotil," je predstavo nasprotnega igralca pohvalil Channing Frye, z 22 točkami najučinkovitejši strelec sonc, ki pa je 15 od svojih 22 točk dal že v prvi četrtini.

Ostroge so igrale brez poškodovanega organizatorja igre Tonyja Parkerja, francoskega reprezentanta in Dragićevega dobrega znanca z evropskega prvenstva v Ljubljani. Do izraza sta pri gostujočem moštvu prišla še Tim Duncan s 17 točkami in 13 skoki ter Kawhi Leonard s 14 točkami.

"Prepričani smo, da lahko dobro igramo tudi proti dobrim moštvom. Smo še mlada ekipa in se moramo še veliko naučiti. Še zlasti je očitno, da nam ne ležijo takšne izenačene tekme, ko je treba v zadnjih treh ali štirih minutah pripeljati tekmo do konca. Mislim, da nismo daleč," je dejal Dragić. Pod vodstvom Ginobilija so ostroge zmago potrdile z delnim izidom 15:6, potem ko so sonca povedla z nizom desetih točk.

Miami se bliža Indiani

Aktualni prvaki Lige NBA Miami Heat so v derbiju vzhodne konference premagali vodilno moštvo Vzhoda Indiana Pacers s 97:94. Dwyane Wade je dosegel 32 točk, LeBron James, ki ga še vedno muči boleč gleženj, pa je kljub poškodbi prispeval 24 točk. Paul George je bil s 25 točkami prvi strelec Indiane, vendar je prav štiri sekunde pred koncem zgrešil trojko, s katero bi Indiana izsilila podaljšek. Miami na lestvici vzhodne konference zaostaja le še zmago za Indiano.

Liga NBA, rezultati:

Milwaukee Bucks : New York Knicks 101:107**
Beno Udrih: 21 točk, 4 skoki, 5 podaj v 40 minutah za Knickse

Phoenix Suns : San Antonio Spurs 101:108
Goran Dragić: 18 točk, 2 skoka, 4 podaje v 41 minutah za Phoenix

Miami Heat : Indiana Pacers 97:94
Orlando Magic : Utah Jazz 82:86
Toronto Raptors : Charlotte Bobcats 102:104*
Atlanta Hawks : Sacramento Kings 124:107
Boston Celtics : Detroit Pistons 106:107
Brooklyn Nets : Washington Wizards 107:113
Dallas Mavericks : Memphis Grizzlies 105:91
Houston Rockets : Chicago Bulls 109:94
Los Angeles Clippers : New Orleans Pelicans 108:95
Minnesota Timberwolves : Portland Trail Blazers 120:109

* – po podaljšku
*– po dveh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.