Šport > Košarka
23 ogledov

Udrih se je vrnil s porazom

memphis grizzlies portland beno udrih
1/6
EPA
V noči na torek so košarkarji v severnoameriški košarkarski ligi NBA odigrali tri tekme. Memphis Grizzlies, klub Bena Udriha, je izgubil proti Portland Trail Blazers z 92:99.

Portland Trail Blazers so se izognili izpadu iz končnice in izid v medsebojnih tekmah znižali na 1:3. Beno Udrih je odigral 24 minut in dal 13 točk, tri podaje, enkrat je uspešno skočil.

Najzaslužnejši za zmago Portland je Damian Lillard, ki je dosegel 32 točk, temu je dodal še sedem podaj in dva skoka. Po 18 točk sta dala LaMarcus Aldridge - ta je še 12-krat uspešno skočil - in C.J. McCollum. Na drugi strani je bil še najbolj razpoložen Marc Gasol, ki je dosegel 21 točk, sedem skokov in šest podaj.

Memphis je sicer igral brez prvega organizatorja igre Mika Conleyja, ki so ga v ponedeljek operirali. Na tretji tekmi je dobil udarec v obraz in ima zlomljeno eno od kosti.

"Mislim, da smo v primerjavi z zadnjo tekmo, do današnje veliko govorili, da moramo pustiti srce na igrišču in igrati s ponosom. Vsi govorijo, da še nihče ni uspel in se vrnil iz zaostanka 0:3. O tem nismo razmišljali, osredotočeni smo bili na tekmo, vsak je dal vse od sebe," je po tekmi razložil Lillard.

Memphis je v zadnji četrtini vodil že za deset točk, a prednosti ni znal zadržati, tudi zaradi Lillarda, ki je na parketu odlično vodil soigralce. "Nehali smo tekmovati. Igrali smo nekoliko prehitro, zato nismo zadevali, kot bi morali. Izkoristili so to, kar smo mi poizkušali in zmagali. Moramo jim čestitati," pa je menil Gasol. Peta tekma je v sredo v Memphisu, zmagovalca čaka v drugem krogu Golden State.

Brooklyn izenačil, Bucks znižali na 2:3

Prvo priložnost za napredovanje so zapravili biki iz Chicaga, ki so doma izgubili proti Milwaukeeju z 88:94, izid v zmagah je zdaj 3:2 v korist Chicaga. Milwaukeejev zvezdnik Michael Carter-Williams je dal 22 točk, osem v zadnji četrtini. Dodal je še devet podaj, osemkrat je uspešno skočil. Bucks so vodili celotni drugi polčas, Bulls pa premagali drugič po vrsti.

"Ekipa je dala vse od sebe in se sama postavila v ta položaj. Nihče ni verjel, da smo lahko tu. Mi gremo na igrišče in igramo košarko," je povedal trener Milwaukeeja Jason Kidd.

Brooklyn je na krilih Derona Williamsa, ki je dal 35 točk, premagal Atlanto. "Občutek je izjemen, ko zmagaš, to je najbolj pomembno. To je bila ekipna zmaga od začetka do konca. Borili smo se. Ničesar nismo prepustili naključju."

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Zahod:

Portland Trail Blazers : Memphis Grizzlies 99:92 /1:3/
Beno Udrih 13 točk, 3 podaje, 1 skok za Memphis

Vzhod:

Brooklyn Nets : Atlanta Hawks 120:115 /2:2/
Chicago Bulls : Milwaukee Bucks 88:94 /3:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.