Šport > Košarka
23 ogledov

Udrih simbolično prispeval k zmagi

marc gasol memphis grizzlies Profimedias
Ekipa Memphis Grizzlies je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Indiano Pacers, tretjo ekipo lige in prvo na vzhodnem delu, z 82:71.

Slovenski košarkar Beno Udrih je v dveh minutah za Memphis zadel en prosti met, vpisal eno blokado in eno izgubljeno žogo. Mike Conley (21 točk) in Zach Randolph (18 točk, 13 skokov) sta bila najboljša igralca Memphisa, ki ima na osmem mestu na zahodnem delu, ki kot zadnje še vodi v končnico, eno zmago več in poraz manj od ekipe Phoenix Suns Gorana Dragića.

Nekdanji Zmaj blestel v Kaliforniji

Na čelu lige ostaja San Antonio Spurs, ki je v gosteh premagala Golden State Warriors z 99:90. Za trinajsto zaporedno zmago je bil tokrat najbolj zaslužen Danny Green, nekdanji igralec Uniona Olimpije. Devet od svojih 18 točk je dosegel v zadnji četrtini, njegova ekipa pa od 21. februarja ni izgubila. Francoz Tony Parker (20 točk) je bil edini od velike trojice zmagovalcev, ki je igral, pa še to ne v ključnih trenutkih četrte četrtine, ko so si ostali soigralci priigrali odločilno prednost. Tim Duncan in Argentinec Manu Ginobili nista igrala. Ekipa Spurs je zadnjič 13 zaporednih tekem dobila leta 2007, ko je osvojila zadnjega od svojih štirih naslovov prvaka lige.

Košarkarji Chicago Bulls so z 91:81 premagali ekipo Philadelphio 76ers, ki je doživela štiriindvajseti zaporedni poraz, kar je drugi najdaljši niz v zgodovini lige in le dva poraza manj od doslej najslabšega tovrstnega izkupička.

Liga NBA, rezultati:

Memphis Grizzlies : Indiana Pacers 82:71
Beno Udrih je igral dve minut in dosegel točko, blokado ter eno izgubljeno žogo.

Charlotte Bobcats : Portland Trail Blazers 124:94
Cleveland Cavaliers : Houston Rockets 111:118
Chicago Bulls : Philadelphia 76ers 91:81
New Orleans Pelicans : Miami Heat 105:95
Utah Jazz : Orlando Magic 89:88
Golden State Warriors : San Antonio Spurs 90:99
Los Angeles Clippers : Detroit Pistons 112:103
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.