Šport > Košarka
0 ogledov

Udrih spet zadeval

Beno Udrih je spet igral odlično. Žurnal24 main
Za košarkarji v ligi NBA je kar pester večer, saj je bilo odigranih kar 13 tekem. Na parket sta stopila tudi dva Slovenci, Beno Udrih je dosegel 15 točk, Goran Dragič pa pet.
 

Liga NBA

Indiana : Cleveland 107:111
Phoenix : Chicago 83:100
Minnesota : Sacramento 109:121
Washington : New York 108:114
Charlotte : New Orleans 92:89
Atlanta : Toronto 110:92
New Jersey : Detroit 103:96
Boston : Milwaukee 101:89
San Antonio : Miami 83:99
Utah : Oklahoma 104:97
Denver : Dallas 108:105
Golden State : Memphis 104:109
LA Clippers : Houston 83:92

Košarkarji v ligi NBA so s petka na soboto odigrali kar 13 tekem, na parket pa sta stopila tudi dva Slovenca , in sicer Beno Udrih in Goran Dragič. Udrih je k zmagi Kingsov nad Minnesoto prispeval 15 točk, igral je več kot 32 minut in zadel trojko. Pri Sacramentu je več kot deset točk doseglo kar šest košarkarjev, še največkrat pa je nasprotnikov koš zadel Kevin Martin , ki je dosegel 26 točk, John Salmons je tekmo končal s tremi točkami manj. Na drugi strani je imel najbolj natančno roko Kevin Love , dosegel je 20 točk, vendar pa to ni bilo dovolj, da bi Minnesoti v zadnji četrtini uspelo spreobrniti izid. Kingsi so namreč prednost, ki so si jo priigrali v prvi in tretji četrtini uspešno branili. "Dokler ne bomo v obrambi igrali povsem predano, nimamo nobenih možnosti," je potožil trener Minnesote Randy Wittman , katerega varovanci so prejeli kar 121 točk: "Fantje v obrambi ne igrajo kot ekipa."

"Na zadnjih tekmah mi ni šlo, zato je lepo, da mi je tokrat uspelo zadevati," je bil nad svojo predstavo zadovoljen Udirh, ki je iz igre metal 6/11, kar pa je bolj pomembno, je podatek, da je izgubil samo eno žogo: „Na tem sem gradil, obenem pa sem ohranjal agresivno igro.“


LeBron James je dosegel 27 točk. © Reuters

 
Rašo Nesterovič svojemu moštvu iz Indiane zaradi poškodbe tudi tokrat ni mogel pomagati in Pacersi so prav v zadnji četrtini izgubili tekmo proti Cleveland Cavaliersom , pri katerih je s 27 točkami, osmimi podajami in devetimi skoki znova blestel LeBron James . Indiana je tako doživela že tretji poraz na štirih tekmah, Cavaliersi pa so trenutno v boljšem položaju, saj imajo štiri zmage in dva poraza.

S Phoenixom pa je drugi poraz doživel Goran Dragič , ki je dobil kar lepo priložnost, saj je igral dobrih 23 minut, v tem času pa dosegel pet točk. Njegov met iz igre je bil sicer samo 2/8, iz edinega poskusa pa je zadel met za tri točke. Sunsi pa se niso mogli enakovredno meriti z razigranimi Bullsi , ki so jih premagali po zaslugi izjemne druge in tretje četrtine, v zadnji pa so uspeli zadržati prednost, ki so si je predtem priigrali. Pri Soncih je najbolj sijal Amare Stoudemire , ki je dosegel 26 točk in bil tudi najboljši strelec tekme, vendar pa mu ostali klubski kolegi niso dovolj pomagali, saj sta samo še Robin Lopez (14 točk) in Boris Diaw (11 točk) presegla mejo destih točk. Razočaral je predvsem Steve Nash s šestimi točkami in petimi podajami. Prav Lopez je kot novinec tokrat prvič igral na centerskem položaju in se očitno zelo izkazal, saj je prispeval tudi sedem skokov. Za zmagovalce je največ točk, 23, prispeval Ben Gordon .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.