Šport > Košarka
36 ogledov

Udrih: Tudi Dragiću je bilo žal

beno udrih detroit pistons Youtube
Veteran košarkarske lige NBA Beno Udrih je po sredinem porazu svoje ekipe Detroit Pistons v Brooklynu priznal, da pogreša prijatelja Gorana Dragića, vendar je z novo ekipo zadovoljen, ker več igra.

Bati iz Detroita so izgubili s 101 proti 109 Udrih pa je za svojo ekipo prispeval deset točk, kar je nad dosedanjim povprečjem v uvodu letošnje sezone NBA. Imel je tudi štiri podaje in en skok ob metu iz igre štiri proti devet. Zgrešil je met za tri točke, vendar zadel oba prosta meta.

34-letni Udrih je v NBA prava ptica selivka, saj je v svojih 13 sezonah igranja zamenjal osem ekip oziroma kot pravi sam "organizacij".

"V Detroitu imamo zelo mlado ekipo in jaz sem najstarejši. Po letih, ne po občutku," se je pošalil Udrih. "To je osma organizacija za katero igram. Vsaka je drugačna in ima nekaj svojega, ampak tokrat sem zadovoljen," je dejal.

Drugi organizator igre

Udrih je v Detroitu v vlogi drugega organizatorja igre oziroma vodilnega igralca s klopi. "Rabijo nekoga, da pride s klopi, da postavi igralce na pravo mesto, da odigramo dobro kakšno akcijo in seveda, ko pridem do svoje pozicije, da sem agresiven in dam koš. Zadnjih par tekem sem dobro deloval in upam, da bo tako še naprej."

Pistonsi so potrebovali solidnega organizatorja igre z izkušnjami in dokazano kakovostjo kot jo ima Udrih, ki je začel igrati v ligi NBA pri San Antoniu leta 2007, potem pa dal skozi še Sacramento, Milwaukee, Orlando, New York (Knicks), Memphis in pred Detroitom še Miami. Februarja letos se je pri Miamiju poškodoval in do konca prejšnje sezone počival.

Za letošnjo sezono je z Miamijem podpisal enoletno pogodbo za 1,6 milijona dolarjev, kar mu bo sedaj izplačal Detroit, ki ga je snel s pladnja, na katerega ga je dal Miami prejšnji mesec. Dragić je ob novici, da se bo Beno preselil, dejal, da sta dobra prijatelja in mu je malce žal, ampak to je pač tak posel.

''Tudi Goranu je bilo žal''

Podobnega mnenja je tudi Udrih. "Z Goranom sva bila dobra prijatelja še preden sva bila skupaj v ekipi. Vsekakor ga pogrešam in tudi on je povedal, da mu je žal, ker sem moral oditi. Ampak to je NBA, to je posel in jaz sem zadovoljen tukaj, ker dobim boljšo priložnost za igranje. Je kar je, gremo naprej, sicer pa imam sedaj Bobana," je med smehom povedal Udrih.

Mislil je na novinca v ekipi Detroita, mladega 28-letnega srbskega košarkarja Bobana Marjanovića, 221 centimetrov visokega orjaka iz Zaječara, ki je lani igral za San Antonio.

Zavidljiva statistika

goran dragić beno udrih | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Udrih je v prvih treh tekmah igranja za Detroit na tekmo povprečno ob 17 minutah igranja dosegel osem točk, 4,3 asistence, iz igre pa je imel 50-odstotni met. To dokazuje boljšo formo kot pri Miamiju, pozornost pa vzbuja tudi zaradi svoje nove nenavadne pričeske.

"S tem sem začel že v Miamiju. Bilo mi je malce dolgčas in sem jo hotel spremeniti," je povedal Udrih o frizuri, ki pade v oči in gre nekaterim nasprotnikom na živce, še posebej ko dobro zadeva.

"Mislim, da dobro izkoriščam svojo minutažo. Danes smo na žalost izgubili in moje minute ali točke niso na žalost ničesar pomenile. Ravnokar razmišljam kako sovražim izgubljati in me prav živcira. Nisem se navadil izgubljati in se nikoli ne bom. Rad pomagam ekipam zmagovati. To je ekipni šport. Vedno sem tako igral," je povedal zaradi poraza razočarani Udrih.

dragić bosh | Avtor: EPA EPA
Takoj po tekmi so se kolegi spravili pod tuš, sam pa je najprej hladil pisano obarvano nogo v veliki posodi z ledom. Poškodba stopala, ki jo je dobil februarja na tekmi proti Indiani, je še vedno prisotna.

"Posledice bodo vedno, ampak delam vsak dan terapije in skušam dobiti nazaj čim boljše gibanje v palcu. Zaenkrat je v redu in moram potrkati na les," je dejal in potem dejansko to tudi storil.

O dobri igri Udriha v novem moštvu poročajo tudi ameriški mediji, vendar Udriha to ne gane toliko kot občutek, ki ga ima sam. "Mediji bodo vedno govorili dobro ali slabo. Pri tem seveda ne mislim na vas," je slovenskim dopisnikom v slačilnici z nasmehom povedal Udrih in poudaril, da je sam zadovoljen s svojo igro.

Van Gundy: Pameten fant, ki zna igrati

Zadovoljen je tudi trener Detroita Stan Van Gundy. "Beno je dobro odigral. Je pameten fant, ki zna igrati, igra dobro košarko in z njim na parketu se tudi drugi igralci počutijo udobno. Zna jih organizirati in jim precej olajšati igro," je povedal Van Gundy, ki je bil sicer prav tako kot Udrih zelo potrt zaradi poraza z Brooklynom.

Udrih meni, da ima njegova ekipa dobre možnosti za končnico, saj imajo veliko mladih nadarjenih igralcev. Pot na vrh lige NBA je s svojimi kratkohlačniki pred dnevi napovedal tudi drugi slovenski veteran lige NBA Saša Vujačić in Udrih meni, da imajo velike možnosti za končnico, pri čemer jim želi vse najboljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.