Šport > Košarka
13 ogledov

Udrih: "V nekaj dneh bom boljši"

Letos sta se Olimpija in Maccabi pomerila v Evroligi, prihodnje sezono pa se bos Žurnal24 main
Zadnja okrepitev Olimpije Samo Udrih obljublja da bo v nekaj dneh, ko bo bolje spoznal Olimpijin sistem, boljši. Goran Jagodnik: "Iz vrhunske predstave v prvem polčasu je nastala katastrofa."

Samo Udrih je v svojem drugem mandatu – za zmaje je nastopal že v sezoni 2002/03 – proti Maccabiju , ki je Ljubljančane v 4. kolu Top 16 Evrolige premagal s 83:62, debitiral za Union Olimpijo. "Poraz moramo čim prej pozabiti. V soboto nas že čaka nova tekma," je dejal starejši Udrih: "V obrambi sem bil soliden. V napadu sem vrgel dve, tri žoge, ki bodo naslednjič 'sedle' in bom dobil več samozavesti. Sistema še ne poznam popolnoma, v nekaj dneh bom veliko boljši." Reprezentančni branilec, ki se je že pogovarjal tudi s selektorjem Božidarjem Maljkovićem, sicer še ni podpisal pogodbe, pričakuje, da bo to storil v kratkem: "Zastonj ne bom igral," je dodal smeje.

"Iz vrhunske predstave v prvem polčasu je nastala katastrofa. Težave imamo na začetkih drugega polčasa, podobno kot proti Krki v pokalu. Vsako tekmo imamo en padec. Proti ekipi, kot je Maccabi, si česa takšnega ne smeš privoščiti," je dejal Goran Jagodnik, ki je na začetku druge četrtine dosegel kar osem zaporednih točk, a to vseeno ni bilo dovolj za podaljšanje upov za vstop v četrtfinale: "Cilj je bil uvrstitev v Top 16, ampak vedno je športni motiv za korak več. Barcelona in Maccabi sta sicer boljša od nas, vendar smo proti prvi imeli met za zmago, Maccabiju smo se v prvem polčasu dobro upirali. Škoda …"

Sistema še ne poznam popolnoma, v nekaj dneh bom veliko boljši.
Samo Udrih
"V prvem polčasu nam je uspelo zaustaviti izraelsko hitro igro, dobra obramba pa je nam omogočila hitrost. Kasneje se je zgodilo tisto, česar smo se najbolj bali. Košarkarji Maccabija so se 'razleteli', bili so povsod po igrišču. Ti njihovi protinapadi, skoki," nam je v garderobi dejal Dino Murić, ki si je ob grenkem porazu še poškodoval koleno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.