Šport > Košarka
30 ogledov

Udrih: "V Olimpiji morda že v petek"

udrih Žurnal24 main
Slovenski reprezentant Samo Udrih se pogovarja z Olimpijo. Čeprav nima prav prijetne izkušnje iz Cibone, glede izpolnjevanja pogodbe zaupa direktorju Janezu Rajglju.
"Prestop Zorana Dragića k našemu klubu je trenutno v postopku. On bi se nam rad pridružil, tudi mi si ga želimo, s Slovanom pa se je treba dogovoriti o podrobnostih prestopa," je stanje glede 21-letnega Ljubljančana pojasnil direktor Krke Miro Župevec.
Direktor Slovana Janez Maher nad Dragićevim igranjem za Krko na prijateljski tekmi ni bil najbolj navdušen. "Da je odigral tekmo v dresu Krke, je bila napaka, saj je pogodbeno vezan igralec Slovana in zato nima pravice trenirati, kaj šele igrati za druga moštva. V skladu s pravili smo zato njega in njegovega zastopnika tudi pisno opozorili," je dejal Maher in dodal, da od nakupa mladega organizatorja igre še vedno ni odstopila niti Union Olimpija.

Kako je z vašo klubsko 
prihodnostjo?
Pravzaprav še čakam na ponudbe. Imam jih že nekaj, a niso takšne, ki bi me zanimale. Zame se zanimajo klub iz Izraela, dva iz Turčije in eden iz Španije. Ta mi ne ponuja pogodbe za vso sezono. Ponudbe so.

Kaj pa Union Olimpija?
V bistvu sem že imel sestanek z njimi na to temo. V petek je zadnji dan za odločitev in takrat bomo videli, ali se bomo dogovorili. Morda bom že čez dva dni član Olimpije.

Ta ni v ravno dobrem finančnem položaju. Verjamete, da bi vso sezono prejemali plačo?
To je bil v zadnjih sezonah kar velik problem, vendar spoštujem trenutnega direktorja Janeza Rajglja. Vem, da bi izpolnil vse, kar bi mi obljubil. Je pa vprašanje, ali bomo sploh sklenili dogovor. Če bom zadovoljen s ponujeno pogodbo.

Verjetno ste še toliko previdnejši zaradi zadnje sezone v Ciboni. Koliko vam še dolgujejo?

Dolgujejo mi še tri plače in iskreno povedano ne vem, kdaj jih bom dobil.

Kako ste zadovoljni z nastopom Slovenije na svetovnem prvenstvu v Turčiji?
Prvi del je bil super, drugi pa ni bil ravno najboljši. Apetiti so med tekmovanjem rastli in zdaj imam občutek, da so nekateri nezadovoljni z osmim mestom. Seveda bi bil tudi sam bolj zadovoljen s petim, a konec koncev so med osmerico najboljših res le dobre reprezentance. Poznalo se je tudi, da nismo bili popolni, in menim, da osmo mesto ni neuspeh.

Bo Slovenija naslednje leto na evropskem prvenstvu popolna?

Upam. Lepo bi bilo, v tem primeru bi napadali eno izmed kolajn. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.