Šport > Košarka
19 ogledov

Udrih vse bližje konferenčnemu finalu

memphis grizzlies EPA
Memphis Grizzlies so na domačem parketu premagali Golden State Warriors in v seriji povedli z 2:1 v zmagah. Beno Udrih je dosegel sedem točk.

Ekipa Memphis Grizzlies, zanjo je slovenski košarkar Beno Udrih v šestnajstih minutah zadel sedem točk in imel še tri podaje ter skok, je v drugem krogu končnice na zahodnem delu severnoameriške lige NBA doma premagala Golden State Warriors z 99:89 in proti najboljšemu moštvu rednega dela povedla z 2:1 v zmagah.

Tak je tudi skupni izid vzhodnega dvoboja med Washington Wizards in Atlanto Hawks, saj so na tretji tekmi igralci iz ameriške prestolnice tekmece doma ugnali s 103:101. Dvoboj je v zadnji sekundi odločil Paul Pierce za skupno vodstvo Washingtona z 2:1.

Po tekmi v Memphisu je nekdanji košarkarski zvezdnik Steve Kerr in sedaj prvo leto trener Golden State dejal, da vsaka mlada ekipa potrebuje čas za učenje. To je proti Memphisu zelo boleče, saj so bili še drugo tekmo zapored bleda senca pred tem dominantne ekipe v ligi.

Memphis, ki je izkoriščal vsako napako tekmecev, teh pa je bilo zelo veliko, je goste dotolkel že v drugi četrtini, ki jo je dobil z 21:19. Gostje so zgrešili sedem trojk v nizu, jih zadeli le šest iz 23 poskusov, 23,1 odstotni izkupiček je bil najslabši v sezoni, ob tem pa so proste mete metali 19:28. Igralci Golden State so se po zaostanku za 19 točk približali na vsega štiri točke (84:88), pa potem v zaključku zadnjega dela zadeli le še pet točk, domači pa so jih nanizali 11 za dokaj zanesljivo zmago.

"To je bila zelo pomembna zmaga za naše moštvo, veliko pa je k njej prispevalo tudi izjemno občinstvo v dvorani," bil kratek trener Memphisa Dave Joerger. Zach Randolph je dosegel 22 točk, Španec Marc Gasol 21 in 15 skokov, po 11 točk pa sta zadela tretja strelca domačih Mike Conley in Courtney Lee. Udrih ni imel veliko priložnosti za igro, vendar je svoje minute v zadnjem delu tekme solidno izkoristil. Na drugi strani je Stephen Curry končal s 23 točkami, vendar s skromnim odstotkom meta (8:21 iz igre), Klay Thompson pa je dodal 20 točk. Četrta tekma bo v noči na torek po slovenskem času ponovno v Memphisu.

Pierce odločil tekmo v prestolnici

Sedemintridesetletni Pierce se je za met odločal 0,8 sekunde pred koncem v bližini trojke, čeprav je bil obkrožen s tremi igralci gostov. Metal je iz težkega položaja in zadel od table ob zvoku sirene. Domači so pred tem vodili že za 21 točk, vendar so jih igralci Atlante dohiteli, saj so zadnjo četrtino dobili s 35:18. "Običajno take mete prihranim za tekme v končnici, ki so bližje boju za naslov prvaka," se je nekoliko pošalil Pierce, ki je dosegel 13 točk in sedem skokov. Po 17 točk so zadeli Bradley Beal, Otto Porter in Brazilec Nene, po eno več pa sta zbrala najboljša strelca poražencev Dennis Schroder in Jeff Teague.

Barnes in Noah kaznovana

joakim noah bulls | Avtor: EPA EPA
Matt Barnes (Los Angeles Clippers) in Joakim Noah (Chicago Bulls) sta bila denarno kaznovana zaradi nedostojnega vedenja. Disciplinska komisija je Barnesa kaznovala z odvzemom 50.000 dolarjev, ker je med tekmo končnice sredi tega tedna žalil mater igralca Houston Rockets Jamesa Hardna.

Barnes je bil s po 25.000 dolarji v zadnjem obdobju že dvakrat kaznovan zaradi žaljenja navijačev; kazni je moral plačati decembra lani in januarja letos.

Noah bo moral odšteti 25.000 ker je na isti dan, ko je tretji prekršek napravil Barnes, grobo odrinil navijača Clevelanda. Ta je skušal slediti Derricku Rosu v slačilnico, kar mu je preveč nasilno preprečil sin nekdanjega teniškega zveznika Yannicka Noaha.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Vzhod:

Washington Wizards : Atlanta Hawks 103:101 /2:1/


Zahod:

Memphis Grizzlies : Golden State Warriors 99:89 /2:1/
Beno Udrih 7 točk, 3 podaje, 1 skok v 15:38 min.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.