Šport > Košarka
9 ogledov

Udrih: "Želim nositi breme"

Beno Udrih je v noči na torek s svojimi soigralci poletel na vzhodni del Združen Žurnal24 main
Košarkar Sacramenta Beno Udrih je v ekskluzivnem pogovoru namignil, da za reprezentanco v prihodnje ne namerava nastopiti, če mu strokovno vodstvo ne bo namenilo dovolj zaupanja.
Statistika
Beno v tej sezoni za igro v povprečju dobiva dobrih 30 minut. V tem času dosega približno štiri podaje in temu doda še nekaj več kot 12 košev, kar ga med Kralji po doseženih točkah uvršča na tretje mesto.

Ta teden je nekdanji član Polzele, Olimpije, Maccabija, Saratova, Milana in San Antonia s pridom izkoriščal ponujeno minutažo in na dveh tekmah dosegel dvojni dvojček.

Kaj je bil vzrok, da ste na zadnjih tekmah redno dosegali dvomestno število točk?
Poškodoval se je Tyreke Evans in potem sem moral zaigrati agresivneje, v rokah sem imel več žoge, tudi soigralci so se bolj ozirali po meni. Moja igra je taka, da ko imam žogo v rokah, rad igram tako imenovani pick & roll, pa najdem svojega soigralca. Košarka je lahek šport, če ga narediš lahkega. Če hočeš narediti nekaj več, kar zmoreš, to ni več to. Na zadnjih tekmah sem preprosto igral košarko, na igrišču sem užival, in to je vsa skrivnost.

Trener vam najbrž zdaj zelo zaupa pri dodeljevanju vlog?
S Paulom Westphalom imava res dober odnos. Razlika glede na prejšnjo in predprejšnjo sezono je več kot očitna. Včasih si kakšno akcijo zamislim tudi sam in se mi ni treba ozirati čez ramo, kaj si o tem misli trener.

Ste torej pri Kraljih že ključni igralec?
Da, v bistvu sem. Kot že rečeno, mi Westphal trenutno zelo zaupa in naslednje leto bo glede tega še bolje. To leto se mi zdi, da je porabil za to, da nekatere igralce spozna do potankosti, in zdaj ima vpogled, v katero smer gremo.

Torej je cilj kluba gradnja moštva za naprej?
Vsekakor. Če naslednje leto ekipi dodamo še dva kakovostna igralca, si mogoče lahko obetamo končnico.

So vas odlične predstave navedle k razmišljanju o selitvi kam drugam?
Vsekakor, ampak trenutno imam pogodbo s Sacramentom in oni imajo vse niti v svojih rokah. Ne vem, ali imajo sploh interes, da se preselim. V ligi NBA se nikoli ne ve, igralci smo zgolj številke. Prodan si lahko, kadarkoli se lastnikom zazdi primerno. Zaradi recesije so vse ekipe zmanjšale proračun.

Ste se z novim selektorjem slovenske reprezentance že slišali? Verjetno vas zanima igranje na svetovnem prvenstvu v Turčiji.
Da, enkrat sva se z Memijem že slišala, a dorekla nisva nič konkretnega. Vem, da odprava Košarkarske zveze Slovenije pride na obisk na začetku aprila, pa se bomo takrat pogovorili o ciljih. Rad bi povedal, da zadnjih pet let v izbrani vrsti nisem bil dovolj izkoriščen – tako kot bi moral biti. In če tudi v prihodnje ne bom stoodstotno izkoriščen, potem vsekakor ne nameravam igrati za reprezentanco. Sem pač tak igralec, ki najbolje odigra pod velikim pritiskom, za kar si zaslužim določeno zaupanje. Želim si nositi breme odgovornosti!

Ste na tekočem s košarkarskim dogajanjem doma?
Olimpijo poznajo vsi v Evropi. Žalosti me, da se z njenimi finančnimi težavami kvari splošna podoba slovenske klubske košarke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.