Šport > Košarka
21 ogledov

Udrih žrtev nesrečnih okoliščin

erik spoelstra EPA
Trener Miami Heat je pojasnil, da so se za prekinitev pogodbe z Benom Udrihom odločili izključno iz poslovnih razlogov. ''Težka odločitev,'' je dejal Erik Spoelstra.

Ekipa Miami Heat, za katero sta do nedavnega igrala dva slovenska košarkarja, je po poškodbi Bena Udriha sprejela finančno motivirano odločitev in prekinila sodelovanje s 33-letnim Celjanom.

Vročica se bo tako izognila plačilu luksuznega davka, kar je razburilo nekatere konkurente, trener Erik Spoelstra pa je priznal, da so se z Udrihom razšli iz poslovnih in ne košarkarskih razlogov.

''To je bila težka odločitev. Še posebej zaradi časovnega okvirja njegove poškodbe. Vsi imamo radi Bena. On je velik profesionalec. Menimo, da resnično sodi v našo organizacijo, a to so odločitve, ki jih je treba sprejeti,'' je povedal Spoelstra.

''V tem poslu nedvomno obstaja tudi zasebna plat. V letošnji sezoni smo morali sprejeti več prestopov in nobenega z lahkim srcem. Ljudi spoznaš in se zbližaš z njimi. To je druga plat te zgodbe,'' je dodal trener Miamija.

Zaradi omejitev, ki jih je prinesla uvedba luksuznega davka, sta pred Udrihom vročico zapustila že Mario Chalmers in Chris Andersen. Za zdaj ni jasno, kje bo slovenski košarkar, ki je pred dnevi prestal operacijo desnega stopala, nadaljeval kariero. Okreval naj bi priližno tri mesece.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.