Šport > Košarka
27 ogledov

Udrihovega soigralca ujeli na dopingu

nick calathes Reuters
Soigralec slovenskega košarkarja Bena Udriha v moštvu NBA Memphis Grizzlies Nick Calathes 20 tekem ne bo smel igrati, saj so mu dokazali zlorabo dopinga.

Davi je bil v NBA še zadnji dan premora pred končnico lige, preiskovalci pa so Calathesu, grškemu novincu lige, prepovedali nastopanje na 20 tekmah, saj so mu odkrili zlorabo tamoksifena. Tamoksifen je na seznamu prepovedanih sredstev, Calathes pa je dejal, da ga je nevede zaužil s prehranskim dopolnilom. Grizliji bodo drevi gostovali pri Oklahoma Cityju.

Calathes, 25-letnik je med drugim igral tudi za Univerzo na Floridi, je v sezoni za Memphis dosegal v povprečju 4,9 točke, 2,9 podaje in 1,9 skoka na tekmo. Grški državni reprezentant je v letih 2010 in 2011 pripomogel Panathinaikosu do dveh naslovov državnih prvakov. V lanski sezoni je Lokomotivi iz Kubana pomagal do naslova v pokalu EuroCup, kjer si je priigral naziv najkoristnejšega igralca tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.