Šport > Košarka
28 ogledov

Udrihu prestižna nagrada

Beno Udrih je prejel prestižno nagrado. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski košarkar Sacramento Kings Beno Udrih je v noči na torek prejel prestižno nagrado Oscar Robertson Triple-double award, ki jo kralji enemu izmed svojih igralcev podelijo vsako sezono.
Odpovedal le Vujačić
Od slovenskih košarkarjev, ki našo državo zastopajo v ligi NBA, so prihod na priprave za naslednje svetovno prvenstvo v Turčiji potrdili Primož Brezec, Goran Dragić in Beno Udrih. Odpovedal je le Saša Vujačić.

Pred začetkom srečanja med Sacramento Kings in Houston Rockets je Beno Udrih prejel prestižno nagrado Oscar Robertson Triple-double award, ki jo Kings enemu izmed svojih igralcev podelijo vsako sezono. Nagrajenca izberejo lokalni mediji, košarkar pa mora biti ekipni vodja tako na kot izven igrišča, prikazati mora zdrav športni duh, ob enem pa se mora zavedati pomena družbeno-koristnega dela.

Poleg njegovih odličnih iger, ki jih je prikazal na parketu in s katerimi je 28. marca prišel do svojega prvega trojnega dvojčka v karieri, je kot del programa "Kings for the Community" Udrih skozi celo sezono na domačih tekmah gostil na stotine otrok, njegova dobrodelnost pa je dobila dodatne razsežnosti ko je doniral 1 dolar na vsakega obiskovalca tekme med Sacramentom in San Antoniem (3. februarja) za pomoč Haitiju, ki ga je prizadel uničujoč potres. 27-letni branilec je sodeloval tudi pri adaptaciji enega izmed pomembnih volunterskih centrov, novembra pa je na dan zahvalnosti pomagal pri razdelitvi večerje posameznikom in družinam v stiski.

Udrih se je med nagrajenci pridružil Chrisu Webberju, Vladu Divcu, Pedji Stojakoviću, Corlissu Williamsonu, Kevinu Martinu in Franciscu Garcii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.