Šport > Košarka
9 ogledov

Udrihu slovenski derbi v Arizoni

Derek Fisher Beno Udrih Oklahoma City Thunder Memphis Grizzlies NBA končnica Reuters
Košarkarji Phoenixa so v severnoameriški ligi NBA doživeli poraz na domačem parketu. Gorana Dragića in druščino je s 102:101 premagal Memphis Bena Udriha.

Dvoboj v Phoenixu je bil ves čas precej izenačen. Pred zadnjih 1:35 minute so imeli domači sedem točk prednosti, kar pa ni zadostovalo za zmago. Gosti so se po vodstvu domačih s 101:94 približali na 101:99, pri čemer je Mike Conley zgrešil met za dve točki, a je žogo ujel Jeff Green, zadel, ob tem pa je Eric Bledsoe nad njim storil osebno napako. Dodatni prosti met je Green zadel, domačim pa v zadnjih 4,5 sekunde ni uspelo zadeti.

"Celo tekmo sem se mučil, nisem igral dobro, zato sem si zelo želel narediti nekaj pozitivnega za ekipo," je po tekmi ameriškim medijem povedal Green, njegov trener David Joerger pa je dodal: "Imeli smo srečo. Veseli nas, da smo zmagali, saj bi se tekma morala bržčas končati drugače."

Udrih je za zmagovalce v 17 minutah dosegel štiri točke, dve podaji in ukradeno žogo, Dragić pa je za poražence v 41 minutah prispeval 15 točk, pet podaj, štiri skoke in dve ukradeni žogi. S 24 točkami je bil najboljši strelec domačih Isaiah Thomas, pri gostih, ki so moštvo iz Arizone ugnali že sedmič zaporedoma, pa jih je Mike Conley dosegel 23. Zorana Dragića ni bilo v ekipi Phoenixa.

Cleveland do nove zmage, hladen tuš za Atlanto

Na drugih tekmah je peta ekipa vzhodne konference Cleveland za enajsto zaporedno zmago premagala Philadelphio s 97:84, pri čemer je Kyrie Irving prispeval 24 točk, Washington je izgubil proti Charlotte z 88:92, ki je zmagal šestič na zadnjih osmih tekmah in je osmi v vzhodnem delu lige, devetouvrščeni Brooklyn pa je bil s 102:100 boljši od petih na zahodu LA Clippers. Odločilni koš je 1,3 sekunde pred koncem prispeval Jarrett.

Toronto, drugi v vzhodni konferenci, je klonil pred šestouvrščenim Milwaukeejem s 75:82, za zmagovalce je Khris Middleton prispeval 25 točk, Oklahoma City je s 104:97 porazil Orlando, Russell Westbrook je dosegel svoj deseti trojni dvojček s 25 točkami, 11 skoki in 14 podajami, Dallas, šesti v zahodni konferenci, pa je s 100:94 odpravil najslabšo ekipo lige Minnesoto.

Atlanta, za Golden Statom druga najboljša ekipa lige, pa je doživela hladen tuš v New Orleansu. Domači pelikani so prekinili rekordni Atlantin niz 19 zmag. Za New Orleans, ki je zmagal šestič na zadnjih sedmih tekmah, je znova izvrstno predstavo prikazal Anthony Davis z 29 točkami in 13 skoki.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Memphis Grizzlies 101:102
G. Dragić 41 minut, 15 točk, 5 skokov, 4 podaje, 2 ukradeni žogi, 4 izgubljene žoge za Phoenix; Z. Dragića ni bilo v ekipi; Beno Udrih 17 minut, 4 točke, 2 podaji, ukradena žoga za Memphis

Cleveland Cavaliers : Philadelphia 76ers 97:84
Washington Wizards : Charlotte Hornets 88:92
Brooklyn Nets : Los Angeles Clippers 102:100
Toronto Raptors : Milwaukee Bucks 75:82
New Orleans Pelicans : Atlanta Hawks 115:100
Oklahoma City Thunder : Orlando Magic 104:97
Dallas Mavericks : Minnesota Timberwolves 100:94

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.