Šport > Košarka
53 ogledov

Udrihu večja minutaža kot Dragiću

goran dragić miami heat atlanta hawks Profimedias
Ekipa Miami Heat je s 105:87 premagala Atlanto Hawks. Goran Dragić je dosegel devet, Beno Udrih pa šest točk. New York Knicks Saše Vujačića so izgubili proti Golden State Warriors.

Z zmago proti Atlanti se je Miami Heat zavihtel na prvo mesto jugovzhodne skupine, kar pomeni četrto mesto na vzhodu, in tako uspešno zaključil brutalen januar, v katerem je večino tekem igral v gosteh. To je bila hkrati četrta zmaga v nizu za Gorana Dragića in druščino.

V Miamiju je Dragić v 23 minutah ob metu iz igre 4:10 zbral devet točk, Beno Udrih, ki je bil na parketu dve minuti več kot Dragić, pa se je izkazal s šestimi točkami. Pri strelec domačih je bil Chris Bosh z 18 točkami. Miami se po kratkem postanku doma vrača na tuje; v štirih dneh bo gostoval v Houstonu, Dallasu in Charlottu.

Vujačić razpoložen proti Bojevnikom

Od treh slovenskih igralcev je imel najučinkovitejši večer Saša Vujačić. Z enajstimi točkami sicer ni mogel preprečiti poraza New Yorka doma proti vodilni ekipi lige Golden State Warriors, je pa to njegov drugi najboljši točkovni izkupiček v tej sezoni. Vujačić je iz igre zgrešil le en met. Prvi strelec gostov je bil Klay Thompson s 34 točkami, Draymond Green se je izkazal s trojnim dvojčkom (20 točk, 10 skokov, 10 podaj), Stephan Curry pa je dosegel zgolj 13 točk.

Novo zmago so zabeležili tudi košarkarji Los Angeles Clippers. Chicago so nadigrali s 120:93 in to kljub temu, da so že dober mesec brez prvega igralca Blakea Griffina. Od njegove poškodbe so od osemnajstih tekem izgubili le tri. Koliko časa bo Griffin še odsoten ni odvisno le od njega; čaka ga namreč kazen, ker je prejšnji teden udaril enega od pomočnikov trenerja. Pri tem si je poškodoval zapestje.

Veliko slabše gre mestnemu tekmecu Lakers. Po desetem zaporednem porazu so padli na izkupiček 9-41, ki pomeni zadnje mesto na zahodu oziroma najslabši klubski izkupiček po sezoni 1993/94. Poraze nabira tudi Phoenix; Dallas mu je zadal 14. zaporedni poraz na gostovanjih.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Atlanta Hawks 105:87
Dragić 9 točk, 4 podaje v 23 minutah; Udrih 6 točk v 25 minutah 

New York Knicks : Golden State Warrios 95:116
Vujačić 11 točk v 18 minutah 

Los Angeles Clippers : Chicago Bulls 120:93
Orlando Magic : Boston Celtics 119:114
Dallas Mavericks : Phoenix Suns 91:78
Portland Trail Blazers : Minnesota Timberwolves 96:93
Los Angeles Lakers : Charlotte Hornets 82:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.