Šport > Košarka
1677 ogledov

Pri 51. letih umrl generalni sekretar Fibe

Patrick Baumann
Zaradi srčne kapi je umrl vodilni mož Fibe.

Na olimpijskih igrah mladih v Buenos Airesu je zaradi srčne kapi umrl generalni sekretar Mednarodne košakarske zveze Švicar Patrick Baumann. Na začetku avgusta je dopolnil 51 let. Nekdanji košarkar, trener in sodnik je funkcijo generalnega sekretarja opravljal od leta 2002, ko je nasledil Srba Borislava Stankovića. Slednji je bil na položaju generalnega sekretarja od leta 1976, prej pa je to funkcijo opravljal le še Britanec William Jones (1932 - 1976).

"To je velik šok, ki nas je vse zelo močno prizadel. Skoraj ne moremo verjeti tej tragični novici, še zlasti, ker smo ga še danes videli, kako trdno je delal za šport, ki ga je ljubil. Izgubili smo mladega voditelja, ki je bil poln upanja in se je potegoval za prihodnost športa. Naše misli so z njegovo ženo, z njegovima otrokoma in družino," je dejal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach.

"Košarka je izgubila vodjo, njenega velikega zagovornika in prijatelja. Naše misli v tem tragičnem času so s Patrickovo soprogo in njunima dvema otrokoma," so sporočili iz Fibe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.