Šport > Košarka
101 ogledov

Union moral priznati premoč Cedevite

košarka Olimpija Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 10. krogu lige Aba izgubili s Cedevito z 58:82 (13:21, 28:46, 44:70).

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli četrti zaporedni poraz v ligi Aba, skupaj že šestega, kar pomeni, da so se v zadnjih krogih po dokaj uspešnem startu v sezono preselili v spodnji del razpredelnice.

Ljubljančani, ki zmage v jadranski konkurenci ne poznajo že skoraj cel mesec, so bili na gostovanju pri Cedeviti brez možnosti za uspeh. Že v prvem polčasu so si nabrali visok zaostanek, ki ga v nadaljevanju brez pomoči poškodovanih Blaža Mahkovica in Saša Zagorca niso mogli nadoknaditi.

V nadaljevanju so imeli še srečo, da je Cedevita pri razliki 30 točk pričela igrati bolj ležerno, sicer bi lahko ob pomanjkanju volje in želje doživeli še precej višji poraz. Že ta s 24 točkami razlike je njihov najvišji v sezoni.

Union Olimpija bo naslednji dve tekmi v ligi Aba igrala v Stožicah - naslednji teden proti Mega Leksu in nato z Metalcom, sredi tedna pa jo čaka gostovanje v evropskem pokalu pri Trentu.

 

Izid lige ABA, 10. krog:
Cedevita - Union Olimpija 82:58 (21:13, 46:28, 70:44)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.