Šport > Košarka
6 ogledov

Union Olimpiji kmalu povabilo v Evropski pokal

Pipan Möderndorfer Zupančič predstavitev Stožice Union Olimpija novi trener Anže Petkovšek
Union Olimpija naj bi v naslednjih dneh dobila tudi uradno povabilo v naslednjo sezono Evropskega pokala, kjer bo po odločitvi vodstva tekmovanja po novem nastopalo kar 48 ekip. "Vodstvo tekmovanja nas je danes obvestilo o spremembah, tako da računa na nas in mi na njih," pravi v.d. direktorja kluba Matevž Zupančič.

V naslednji sezoni bo v Evropskem pokalu nastopilo 48 ekip namesto dosedanjih 32, je sporočilo vodstvo tekmovanja. To pomeni, da je Union Olimpija zelo blizu povabilu, potem ko bo po več letih ostala brez nastopa v Evroligi.

V rednem delu Evropskega pokala bodo ekipe razdeljene v osem skupin po šest moštev − skupine bodo oblikovane po geografskem načelu, v nadaljevanje pa se jih bo uvrstilo 24. Tem se bo v drugem delu priključilo osem ekip iz Evrolige, nato pa bo sledil še Top 16, ki se bo igral na dve tekmi. Vseh 48 ekip ima tako zagotovljenih vsaj deset tekem, tiste, ki se bodo prebile v drugi del, pa še dodatnih šest.

Olimpija, ki je v pretekli sezoni po dolgih letih izgubila status evroligaša, je zaprosila za povabilo in po besedah v.d. direktorja kluba Matevža Zupančiča je to po potrjenih spremembah več ali manj le še formalnost.

"Računajo na nas, mi na njih"

"Vodstvo tekmovanja nas je danes obvestilo o spremembah, tako da računa na nas in mi na njih. Ekipam, ki že imajo zagotovljeno mesto, je hkrati poslalo tudi uradno pristopno izjavo, glede na to, da v vseh državah še niso končana nacionalna prvenstva, pa bo imena povabljencev oziroma vseh udeležencev sporočilo naknadno," pravi Zupančič.

Vodstvo Evropskega pokala je razmišljajo tudi o širitvi tekmovanja na 60 moštev, a ker je Fiba Europe zadržala tekmovanje Eurochallenge, bo evropski pokal štel le 48 ekip. Žreb skupin prvega dela evropskega pokala bo v začetku julija.

Komentarjev 1
  • vico 14:40 12.junij 2013.

    upam da pokazete jajca in rasturate saj kle.gremo olimpijaaaaaaaaaaaaaaaaaaa