Šport > Košarka
20 ogledov

Uradno slovo od Maljkovića v Beogradu

Sport 23.08.2013 Bozidar Maljkovic, kosarka, prijateljska tekma, Slovenija - Crn Saša Despot
Predstavniki Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so se v Beogradu poslovili od selektorja Božidarja Maljkovića.

Generalni sekretar KZS Iztok Rems, podpredsednik Rašo Nesterović in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo so se v Beogradu sešli s srbskim strokovnjakom Božidarjem Maljkovićem, ki je slovensko reprezentanco vodil zadnja tri leta. Pogodba s KZS mu je potekla po koncu nedavnega evropskega prvenstva, zdaj pa se je KZS od njega tudi uradno poslovila.

Avanzo je ob tem dejal: "Z Iztokom Remsom in Rašem Nesterovićem smo obiskali Božo Maljkovića in v prijetnem pogovoru strnili naše sodelovanje v minulih treh letih, ki je bilo izjemno korektno, prav tako pa se mu zahvalili za njegov profesionalni odnos in vse, kar je do zdaj storil za slovensko košarko."

Maljković sam ni želel ostati

Avanzo je ob tem dejal, da je Maljković sam izrazil željo, da odide s selektorskega stolčka, ne glede na morebitno ponudbo. Kljub temu namerava ostati na voljo KZS, če ta potrebuje kakšno pomoč, Avanzo pa je poudaril, da odnosi ostajajo zelo dobri.

Podobno je v svoji izjavi dejal Maljković: "Za nami so tri čudovita skupna leta. Zahvaljujem se vsem na zvezi, igralcem, navijačem in medijem za fantastičen odnos in veliko podporo pri mojem delu s slovensko reprezentanco. Resda ne bom več selektor, a ne odhajam iz slovenske košarke, saj bomo za vedno ostali veliki prijatelji."

Ne ve se, kdo bo novi

Srb je Slovenijo vodil na dveh evropskih prvenstvih. Predlani je v Litvi Slovenija pod njegovim vodstvom osvojila sedmo mesto, na letošnjem prvenstvu v Sloveniji pa peto. Kdo bo Slovenijo vodil v prihodnosti, še ni znano, bo pa KZS novega stratega imenovala kmalu. Novi selektor naj bi bil znan do 3. februarja, ko bo na sporedu žreb skupin za svetovno prvenstvo v Španiji, na katerem bo prihodnje leto sodelovala tudi slovenska izbrana vrsta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.