Šport > Košarka
23 ogledov

Usoda kluba odvisna od Saša in Vlada

Čeprav tožita ljubljanski klub, Ožbolt in Ilievski ostajata zmaja. (Foto: Boštja Žurnal24 main
Stari dolgovi bi lahko pokopali Union Olimpijo. Sašo Ožbolt in Vlado Ilievski sta s svojo agentko vložila tožbo na Fibo. "Če ne bomo našli rešitve, se nam obeta črn scenarij," je dejal Janez Rajgelj.
Olimpija ima za zdaj le s štirimi igralci urejeno pogodbo. To so Goran Jagodnik, Damir Markota, Sasu Salin in Suad Šehović. Podpisali bodo še s Klemnom Lorbkom, o Aloysiusu Anagonyu se še niso odločili. Gašper Vidmar bo očitno ostal v Fenerbahčeju, Primož Brezec pa je predrag, pojasnjuje Rajgelj.

Čeprav v zadnjih dneh poslušamo, da je pri Unionu Olimpiji vse več košarkarjev na preizkušnji, in da na pripravljalnih tekmah dobro igrajo, pa je situacija v ljubljanskem evroligašu vse težja. Ker klub Sašu Ožboltu, Vladu Ilievskemu in njuni zastopnici do s strani Fibe določenega datuma, ni poplačal starih dolgov, so ti zdaj vložili tožbo na Fibino arbitražno sodišče. Olimpiji zdaj grozi prepoved podpisovanja z novimi košarkarji in denarna kazen – po večkratnih opozorilih pa tudi izključitev iz evropskih tekmovanj. "Ne morem oziroma tega ne smem komentirati," je za Žurnal24 dejal Ožbolt, ki si sicer želi, da bi ostal pri Olimpiji: "Ja, zagotovo."

Kot je za Delo dejal Janez Rajgelj, je usoda kluba v rokah Ožbolta in Ilievskega: "Če ne bomo našli rešitve, se nam obeta črn scenarij. Proračun za normalno evroligaško sezono bi še lahko zbrali, če ne bi nad nami viselo prekletstvo dolgov. Ilievskemu in Ožboltu bi morali nameniti skoraj 30 odstotkov denarja, ki ga želimo zbrati za plače košarkarjev. Naša prihodnost je torej odvisna od tega, kolikšnemu deležu sta se pripravljena odreči."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.