Šport > Košarka
8 ogledov

Usodna tretja četrtina

Marko Milič je v primerjavi s preteklimi sezonami izboljšal tudi met, saj je v 3 Žurnal24 main
Košarkarji Union Olimpije so zabeležili nov poraz v gosteh na evroligaški tekmi. V šestem kolu je Olimpija še tretjič izgubila v gosteh. Bolonjski Virtus je zmagal s 101:91.

Slab Virtus je bil zrel za peti poraz v najmočnejšem klubskem tekmovanju stare celine, a kaj, ko slovenski podprvaki priložnosti niso znali izkoristiti. V prvem polčasu so bili boljši tekmec, blestel je predvsem Jasmin Hukić, ki je v prvih 20 minutah brez zgrešenega meta dosegel 17 točk. Namesto da bi vodstvo z 11 točkami razlike še povečali, so zmaji po odhodu Hukića na klop popustili in na glavni odmor odšli z zgolj dvema točkama naskoka.


Zmaji so doživeli še en poraz v gosteh. © Sportnet

 
Tretja četrtina pa je bila tokrat usodna za zmaje. Domači, ki se zanašajo le na trojico Spencer - Holland - Giovannoni , so prestavili v višjo prestavo in kot za stavo polnili koš zeleno-belih. Blestel je predvsem Američan Dewarick Spencer (na koncu je dosegel 34 točk), ki je na igrišču počel, kar je želel. Delni izid: 31:10. Tekma, polna preobratov, kakršno lahko uprizorita le slabi moštvi, pa s tem še ni bila končana. Vodstvo z 20 točkami razlike je gostitelje v zadnji četrtini uspavalo, kar so gostje izkoristili in minuto za minuto nižali zaostanek. A kaj več kot na tri točke minusa ni šlo. Zmaji so spet zatajili v obrambi - 100 prejetih točk je odločno preveč, da bi lahko upali na zmago v gosteh.

Realnost je pač taka
Črni Olimpijin niz se nadaljuje. Več kot očitno je, da je ljubljanska zasedba močno omejena. Denarja za večje spremembe ni, začetek sezone, ko je četa Memija Bečirovića s pridom izkoriščala neuigranost velikih moštev, pa je tudi že mimo. Tudi Bečirović bi lahko bolje odvodil tekmo. Hukića je v drugi četrtini na klop potegnil v trenutku, ko je bil ta pri metu, na koncu, ko je Olimpija lovila rezultat, pa je na klopi držal ameriške indijance, ki zelo radi hitro zaključujejo napade. A to je že druga zgodba. "V drugi polčas smo šli mehko in medlo, zato je bil poraz neizbežen. Z agresivnostjo so domači prišli do 20 točk razlike. Težava je v glavah mojih igralcev, ki nočejo igrati obrambe,“ je dejal Bečirović in dodal: "Domači so prišli v pravi ritem, mi pa na položaju organizatorja igre nimamo izkušenega igralca, ki bi to lahko predvidel.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.