Šport > Košarka
11 ogledov

"Uspeh Olimpije odmeva v Grčiji"

subotic_slobodan_trener - aba - main Žurnal24 main
Slobodan Subotić se je po dolgoletni igralski karieri vrnil v grški Aris. Tokrat kot trener. "Zagotovo gre za staro ljubezen." Na klopi je zamenjal izraelskega stratega Sharona Druckerja.

Slobodan Subotić se je vrnil v klub, v katerem je kot igralec preživel sedem let, z Arisom pa je v tem času osvojil po pet naslovov grškega prvaka in pokalnega prvaka. Z nekdanjim slovenskim košarkarskim selektorjem smo se pogovarjali tudi o reprezentanci in Union Olimpiji.

Kako je prišlo do sodelovanja z Arisom?

Zagotovo gre za staro ljubezen. Imam dve ekipi, ki sem jima namenil največ časa v svoji igralski karieri. To sta Olimpija in Aris. V Grčiji so trenutno težki časi za šport, tudi v košarki. Pogovori so trajali dolgo, na koncu sem se zlomil in le odločil, da podpišem za klub.

V Grčiji so trenutno težki časi za šport, tudi v košarki. Pogovori se trajali dolgo, na koncu sem se zlomil in le odločil, da podpišem za klub.
Slobodan Subotić
Kakšne so ambicije in cilji?
Mislim, da ljubitelji košarke ne poznajo dobro Arisa. To je klub, ki je v letih, ko sem bil igralec, stalno osvajal naslove, tako državnega kot pokalnega prvaka Grčije. Vsaka novica o Arisu med navijači odmeva. To pove, kakšen pritisk je, tako s strani medijev kot navijačev. Sam sem tega navajen in se ne bojim vodenja kluba.

Kako so vas sprejeli navijači?
Za zdaj nisem vodil še nobene tekme. To bom videl že kmalu, najprej igramo v Nemčiji, potem s Peristerijem v Atenah. Ni še bilo časa za spoznavanje.

Je vaše sodelovanje z Arisom dolgoročno? Želite ostati v klubu tudi v kakšni drugi funkciji?
Ne vem. Trenerski kruh je težek. Danes si, jutri nisi.

Obstaja možnost, da v klub pripeljete slovenske košarkarje?
Vse je odprto. V tem trenutku o tem ne razmišljam. Najprej moramo počakati, da se konča prvenstvo.

V svoji karieri ste med drugim vodili tudi slovensko reprezentanco, na čelo katere je prvič sedel uveljavljen tuji strokovnjak. Kaj menite o tem, da je vodenje prevzel Božidar Maljković?
To potezo samo pozdravljam. Velika stvar za reprezentanco je, da je vodenje prevzel tako ugleden in izkušen trener, ki bo prinesel tisto, kar si vsi želimo.

Uspeh Olimpije odmeva tudi v Grčiji, kjer so še posebej navdušeni nad obiskom in polno dvorano na vsaki tekmi.
Slobodan Subotić
Čeprav je trener Maljković, pa so nekateri igralci že odpovedali sodelovanje za reprezentanco. Zakaj menite, da se niti na enem prvenstvu ne morejo zbrati vsi najboljši?

Ne vem. To bi morali vprašati vsakega posebej. Menim pa, da se na košarkarje ne sme pritiskati. Če ne čutijo, da bi morali pomagati, se naj jih pusti pri miru. To je treba sprejeti.

Slovenija bo leta 2013 gostila evropsko prvenstvo. Kakšne možnosti ji pripisujete?
Če bo zanimanje za košarko vsaj takšno, kot je zdaj, ko blesti Union Olimpija, se nimamo česa bati. Slovenija lahko brez težav ponovi uspeh Turčije na domačem svetovnem prvenstvu.

Omenili ste Olimpijo. So vas glede na slab finančni položaj, ki je vladal pred sezono, predstave Ljubljančanov presenetile?
Prav gotovo. Mislim, da se je Olimpija po lanskem šoku dokončno pobrala in da bo v prihodnje še boljša. Uspeh Olimpije odmeva tudi v Grčiji, kjer so še posebej navdušeni nad obiskom in polno dvorano na vsaki tekmi. Če že moram koga izpostaviti, bi omenil slovensko trojico Ilievski-Ožbolt-Jagodnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.