Šport > Košarka
7289 ogledov

Ustrelili priljubljenega nekdanjega NBA asa, preminil pri vsega 31 letih

Adreian Payne Profimedia
Nekdanji NBA igralec je v bolnišnici podlegel ranam.

Svet košarke je pretresla novica o smrti Adreiana Paynea, ki je preminil v 32. letu starosti, potem ko je bil po poročanju ameriških medijev ubit v ponedeljek zjutraj na svojem domu na Floridi.

Policija je sprva sporočila zgolj, da je moški v zgodnjih tridesetih preminil zaradi posledic strelov, kateri so bili policiji prijavljeni okoli druge ure zjutraj. Kasneje pa je prišla potrditev, da je šlo za nekdanjega NBA igralca.

Adreian Payne | Avtor: Profimedia Profimedia

Payne je bil sicer še vedno živ nemudoma prepeljan v bolnišnico, a je kmalu podlegel ranam. Glavnega osumljenca so prijeli na mestu zločina, zaenkrat pa naj bi sodeloval s policijo.

Nekdanji center/krilni center je sicer blestel na kolidžu Michigan State, tako da je bil na naboru NBA leta 2014 izbran celo kot 15. s strani Atlanta Hawks. V ligi NBA je razen dresa Atlante nosil še dres Minnesote Timberwolves ter Orlanda Magic, od najmočnejše lige na svetu pa se je poslovil leta 2018, ko se je odpravil v Evropo, potem ko so mu pri Orlandu prekinili pogodbo po vsega petih tekmah, ker naj bi bil domnevno udeležen v spolni napad, čeprav nikoli ni bil ničesar uradno obtožen.

V Evropi je najglobji pečat pustil pri grškem velikanu Panathinaikosu, vmes se je za eno leto podal na Kitajsko, svoje zadnje sezone pa je preživel pri francoskem ASVEL-u, turškem Ormansporju in litvanskem Juventusu. V svoji najboljši sezoni v ligi NBA je povprečno dosegal 7,2 točke, 5,4 skokov in 1 asistenco na tekmo, nikoli pa ni bil niti blizu kariere, katero so mu napovedovali v mlajših letih.

Adreian Payne | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav ni razvil vsega svojega talenta, je bil Payne zelo priljubljen v ZDA, kjer se ga še posebej spominjajo po zgodbi z deklico Lacey Holsworth, ki je bolehala za neozdravljivo boleznijo. Payne je z njo stkal veliko prijateljstvo, mlada deklica pa je postala njegova največja navijačica, ki ga je spremljala povsod do svoje prezgodnje smrti leta 2014.

Od preminulega košarkarja so se že poslovili številni nekdanji soigralci, oglasil pa se je tudi slovenski as Boštjan Nachbar: "Mnogo prezgodaj si odšel... Počivaj v miru Adreain Payne."

Komentarjev 2
  • radovednica 08:45 11.maj 2022.

    As? Kdo je že to? A ga res kdo pozna kot takšnega? Prvič slišim zanj!

  • Pišmevuh 19:08 10.maj 2022.

    Putin, kdo bi drugi.