Šport > Košarka
2 ogledov

Utah: Brez okrepitev

Turek Okur je imel veliko časa za priprave na novo sezono, saj ni nastopil na EP Žurnal24 main
V Utahu se je pred poletjem veliko pričakovalo, toda vsi dogovori so padli v vodo. Boozer ostaja, toda kako bo šlo ekipi, ki ji ni uspelo pripeljati nobene okrepitve?

Največji uspeh vodstva Utaha je bil pred letošnjo sezono dogovor s Carlosom Boozerjem, da z moštvom podaljša pogodbo še za eno leto. Ker v letošnjem poletju vodilnim možem Utaha v ekipo ni uspelo pripeljati nobenega novega igralca, upravi ostane iskanje prostih igralcev do februarja 2010, ko poteče rok za podpis novih igralcev.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Ekipa je praktično nespremenjena, nekaj igralcev s stransko vlogo je odšlo, nihče se ekipi ni pridružil. Na položaju centra bo igral izkušeni Mehmet Okur, ki se je odločil, da z ekipo ostane tudi zadnje leto pogodbe, kasneje pa je podpisal še dodatno dveletno pogodbo. Prav tako sta se z ekipo odločila ostati branilec Kyle Korver in Ronnie Price. Tako je Jazzom ostalo dovolj denarja, da so – sicer v zadnjem trenutku – izenačili ponudbo Portlanda, in za krilnega centra Paula Millsapa tako porabili 32 milijonov dolarjev za prihodnja štiri leta.

''Mislim, da je vreden tega denarja,'' je o naložbi povedal generalni direktor Kevin O'Connor in dodal: "Je pravi igralec, saj ga lažje poškodbe ne ustavijo, kar zelo cenimo.''

 

V prejšnji sezoni je Millsap odlično nadomestil Boozerja, ki je izpustil 45 tekem zaradi poškodbe in kasnejše operacije kolena. Povprečno je dosegal 13,5 točke in 8,6 skoka.

 

Trener Jerry Sloan je kljub izjemnim predstavam Millsapa v izjavah napovedal, da bo Boozer ostal v začetni peterki, Millsap pa naj bi priložnosti dobival s klopi. Če je Millsap igralec Utahove prihodnosti, pa je zdajšnji nosilec igre branilec Deron Williams. Ker je izkušeni Okur star že 30 let, si O'Connor želi zgraditi ekipo okoli Williamsa. Generalni direktor moštva pa dodaja, da bodo njegovo ogrodje ekipe v prihodnosti poleg Williamsa tvorili Millsap, branilec Ronnie Brewer in krilni igralec C. J. Miles.

 

Miles, ki je lani začenjal v prvi peterki, bo letos začetek sezone izpustil zaradi lažje operacije palca. Najverjetnejši kandidat, ki ga bo zamenjal, je ruski občasni reprezentant Andrej Kirilenko. V ozadju bosta na svojo priložnost pod košem čakala mlada Kyrylo Fesenko in Kosta Koufos.

 

Vroče vprašanje: Bo Boozer rušil energijo moštva?

Presenetljivo je bilo dejstvo, da Jazzovci to poletje niso prodali Boozerja, čeprav ga še vedno lahko prodajo v bližnji prihodnosti. Toda če ga prodajo, ga bodo prodali iz košarkarskih razlogov, ne le zato, da bi se ga znebili. Z nenehnimi poškodbami in hladnim odnosom s trenerjem Jerryjem Sloanom je Boozer distraktor že nekaj zadnjih let, a so se vodilni možje kluba kljub temu odločili, da ga obdržijo.

 

Pozor na novinca: branilec Eric Maynor

Nekdanji zvezdnik Virginie Commonwealth se bo s Priceom boril za menjavo Williamsa. Tudi če bo dobil ''dvoboj'' s Priceom, naj ne bi igral več kot 8-10 minut na tekmo.

 

Prišli: Nihče

Odšli: Morris Almond (Orlando), Jarron Collins (Portland), Brevin Knight (prosti igralec)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.