Šport > Košarka
26 ogledov

Utrdba San Antonio: Spurs doma na 9/9

tony parker san antonio EPA
V severnoameriški košarkarski ligi NBA so bile sinoči tri tekme; ekipa Detroit Pistons je doma izgubila z Golden State Warriors z 91:99, Denver Nuggets pa z Utah Jazz s 96:106. V svoji dvorani so igralci San Antonio Spurs ugnali Phoenix Suns s 102:91.

Ostroge so edine dobile dvoboj pred svojimi gledalci ter so na čelu jugozahodne divizije pred Dallasom, branilcem naslova. Tim Duncan je zbral 24 točk in 11 skokov, Tony Parker pa 17 točk in devet podaj. San Antonio je tako visoko predvsem zaradi popolnega izkupička na svojem parketu, saj so dobili vseh devet dvobojev, vse štiri na gostovanju pa so izgubili. Phoenix je klonil, čeprav sta se v ekipo po lažjih poškodbah vrnila veterana Steve Nash (20 točk, 10 podaj) in Grant Hill; slednji je prispeval zgolj štiri točke.

Paul Millsap (26 točk, 12 skokov) in Al Jefferson (18 točk, 12 skokov) sta bila ključna moža za sedmo zmago na zadnjih osmih tekmah Utaha. V izenačenem dvoboju v Denverju se je v vrstah domačih izkazal Italijan Danilo Gallinari, ki je bil z 18 točkami skupaj z Brazilcem Nenejem prvi strelec gostiteljev, ki pa niso uspeli zadržati Millsapa v zadnji četrtini, ko je nasul 16 točk in odločil dvoboj.

Ekipa Golden State Warriors je v Detroitu dobila prvo tekmo v gosteh v sezoni. David Lee je za goste dosegel 24 točk, Monta Ellis pa 22, od tega kar 17 v drugem polčasu. Prvi del so s štirimi točkami razlike dobili domači, gostje pa so tretjo četrtino začeli z delnim izidom 8:0 in nato vodili do konca dvoboja. V vrstah domačih je bil najboljši Greg Monroe (25 točk, osem skokov).

Liga NBA, rezultati:

Detroit Pistons : Golden State Warriors 91:99
Denver Nuggets : Utah Jazz 96:106
San Antonio Spurs : Phoenix Suns 102:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.