Šport > Košarka
7 ogledov

Uvod v ligo NLB

Na predstavitvi pred začetkom lige NLB so se zbrali sami znani obrazi. Žurnal24 main
V pričakovanju začetka nove lige NLB so se zbrali predstavniki pokroviteljev, organizatorji ter nekateri igralci. Večina klubov se je pred sezono močno okrepila, kar obeta zanimive boje.

Glavni prireditelj košarkarske lige NLB je v sredinih večernih urah v svojih prostorih na Trgu republike pripravil neformalno srečanje s košarkarji in predstavniki klubov, ki bodo v tej sezoni zastopali Slovenijo v tem regionalnem tekmovanju, srečanja z delovnim naslovom "Košarka pod zvezdami" pa so se udeležili tudi številni gosti.

 
 

Veseli me, da bo prvič v zgodovini tega tekmovanja liga minila brez političnega naboja.

Roman Lisac

 
"V NLB smo ocenili, da se košarkarski projekt sklada s strategijo našega podjetja, ki aktivno deluje v 16 evropskih državah. Prepričan sem, da se bo liga NLB v bodoče še naprej razvijala, slovenskim predstavnikom v tem regionalnem tekmovanju pa želim veliko uspeha," je na sprejemu povabljene nagovoril predsednik uprave NLB Marjan Kramar , medtem ko je generalni sekretar lige Roman Lisac najprej v črticah orisal trnovo pot, ki so jo v minulih sedmih letih prehodili prireditelji tega tekmovanja. Po njegovem mnenju se je v teh letih regionalno košarkarsko tekmovanje na področju nekdanje Jugoslavije, ki se bo začelo 4. oktobra, razvilo v izjemno kakovostno ligo. "Pred začetkom lige so se številni klubi močno okrepili, tako da lahko pričakujemo izenačeno in razburljivo tekmovanje. Veseli me, da bo prvič v zgodovini tega tekmovanja minila brez političnega naboja," je dejal Lisac.


Generalni sekretar lige Roman Lisac pričakuje izenačeno in razburljivo tekmovanje. © Dejan Mijović

 
Največ možnosti za odmeven izid v regionalnem tekmovanju ima Union Olimpija . "Naša ekipa je v primerjavi z minulo sezono močno spremenjena, tako da potrebujemo čas za uigravanje. Pred nami je še veliko dela, naši ekipi pa se zaradi reprezentančnih obveznosti še vedno niso pridružili vsi igralci. O končnem dosežku v ligi NBA ne bi govoril, naša primarna naloga je prikazati dobro košarko," pravi prvi strokovni mož ljubljanske zasedbe Aleksandar Džikić .

"V Novem mestu sem doživel svoje najbolj uspešne trenerske trenutke, tako da vrnitev ni bila težka. Naredili bomo vse, da si izborimo obstanek v tem tekmovanju," je dejal strateg Krke Ivan Sunara , medtem ko je trener domžalskega Heliosa Rade Mijanović dodal: "Ekipa je zelo delovna, moja največja želja pa je, da v novi sezoni vselej nastopamo pred polnim Komunalnim centrom in prikažemo igro do zadnjega diha."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.