Šport > Košarka
10 ogledov

V Ameriko lahko že naslednjo sezono

Član Phoenix Sunsev Goran Dragič je potrdil nastop na EP 2009 na Poljskem. Žurnal24 main
Goranu Dragiču so se začele uresničevati sanje. Je izjemno vesel, da ga je izbrala ekipa, v kateri blesti Steve Nash, spregovoril je tudi o odličnem vzdušju na reprezentančnih pripravah.
Goran, ali ste sinoči slabo spali?
(smeh) Malo sem bedel, na koncu se je vse lepo izšlo in sem sladko zaspal.

Kakšni so vaši vtisi, potem ko vas je izbral Phoenix?
Tam sem pred nekaj časa že opravil trening, bili so zadovoljni. S San Antoniem smo se takoj dogovorili za menjavo. Sam sem vesel, da me je izbral Phoenix, saj ima ta ekipa najboljšega igralca v NBA na mojem položaju, Steva Nasha. Od njega se lahko veliko naučim. Vprašanje je bilo, ali me bodo izbrali kot petnajstega ali v drugem krogu. Ker nisem opravil zdravniškega pregleda, sva z menedžerjem slutila, da bom izbran med drugimi tridesetimi.

Imate pogodbo s Tau Ceramico. Kako ste dogovorjeni s Španci?
Trenutno je še prezgodaj, da bi karkoli govoril. Kluba se morata dogovoriti. Obstaja možnost, da grem v Ameriko že naslednjo sezono. Podpisal pa nisem še ničesar.

Goran med vadbo v dresu Sunsov © suns.com

 
Pred začetkom nove sezone pa vas čakajo še reprezentančne obveznosti. V zadnjem času so se nad pripravami slovenske ekipe nagrmadili temni oblaki poškodb. Vam je po zadnjih poškodbah kaj padla morala?
Brez Smodiša bo seveda veliko težje. Vendar ostajamo optimisti in bomo poskušali nadoknaditi njegovo odsotnost. Tudi lani na EP ni od nas nihče veliko pričakoval. Dokazali smo ravno nasprotno - da se lahko kosamo z najboljšimi reprezentancami.

Novinca v vašem taboru sta Zagorac in Drobnjak. Kako sta se vključila v moštvo?
Poznamo se, vsi smo prijatelji. Sprejeli smo ju brez težav in tudi onadva sta se vklopila na tak način. Razumemo se fenomenalno. Vzdušje je takšno kot lani, lahko upamo na najboljše.

 

Preberite še ...

Rose prvi, Dragič 45. izbor

V olimpijskih kvalifikacijah vam bo kot branilcu nekoliko lažje igrati kot lani, saj je zdaj igralcev na branilskih položajih več. Po drugi strani pa so poškodbe osiromašile centrsko vrsto …
Ja, trenutno malo šepa le položaj štiri. Nam branilcem bo lažje, ker imamo več menjav. Vso tekmo bomo lahko pritiskali na nasprotne igralce, se menjavali in tako ohranjali visok ritem igre.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.