Šport > Košarka
126021 ogledov

V boju za bron uničili slovenske sanje, ob vrnitvi domov doživeli šok

Avstralska košarkarska reprezentanca Profimedia
Avstralski Olimpijci, izmed katerih smo si najbolje zapomnili njihove košarkarje, so ob prihodu domov doživeli neprijetno presenečenje, saj bodo nekateri morali preživeti celo en mesec v karanteni.

Avstralski Olimpijci so naravnost navdušili na minulih Olimpijskih igrah v Tokiu, saj je bila "država tam spodaj" šesta najuspešnejša po številu zlatih medalj, saj jih je osvojila kar 17, katerim je dodala še 7 srebrnih in 22 bronastih, izmed katerih smo si Slovenci zagotovo najbolj zapomnili tisto v košarki.

A kljub številnim uspehom ter dejstvu, da so zadnja dva tedna dvigovali moralo ter skrbeli za vzdušje v državi, slednja za svoje športnike ni pokazala preveliko razumevanja, temveč je svoje Olimpijce po vrnitvi domov nagradila z dolgotrajno karanteno.

Po poročanju BBC-ja naj bi olimpijske športnike iz zvezne države Južna Avstralija (glavno mesto Adelaide), kljub temu da živijo od treningov in tekmovanj, čakalo kar 28 dni karantene. Razlog za to so seveda strožji koronski predpisi ja jugu države.

Avstralski športniki so sicer upali, da bi zanje lahko naredili izjemo ter nekoliko omilili vse predpise, toda na koncu je vseeno vse športnike po pristanku v Melbournu pričakala dvotedenska karantena, tiste iz Južne Avstralije pa še dva tedna dodatne izolacije po vrnitvi v to zvezno deželo.

Komentarjev 7
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 16:44 13.avgust 2021.

    Od Avstralskih politikov so bolj nori le v Novi Zelandiji. Prevec vrtijo hororje po TV.

  • mitja9 13:27 13.avgust 2021.

    Zakaj karantena a niso rekl da so se vsi sodelujoči na olimpijskih igrah cepili kr neki

  • jakec1575 10:04 13.avgust 2021.

    da se jim ekonomsko tole izzide.