Šport > Košarka
11 ogledov

V CSKA ni odšel zaradi denarja

"Gledalcem želimo prikazati lepo srečanje in upam, da bomo lahko šli v korak z O
1/2
Žurnal24 main
Sašo Filipovski se veseli dela v moskovskem CSKA. "V Olimpiji se že vrsto let menjujejo predsedniki, direktorji, trenerji, igralci. Upam, da bodo različni lobiji zakopali sekire in našli rešitev," pravi o zmajih.

NE SPREGLEJTE
Intervju s Filipovskim si lahko ogledate tudi v dveh videih. V prvem je govora o CSKA, v drugem pa o Olimpiji.
Kako ste začeli sodelovati z ruskim velikanom?
Z Duškom Vujoševićem se poznava že vrsto let. Večinoma kot tekmeca. Spoštuje način igranja košarke, ki ga je v Olimpiji uvedel Zmago Sagadin. Dobil je ponudbo za vodenje evroligaša, ki napada evropski naslov, mene pa je nato povabil k sodelovanju. Naredil bom vse, da upravičim njegovo zaupanje.

Tudi sami ste že bili prvi trener. Je to zdaj korak nazaj?
Prepričan sem, da ne. Srečen sem, da bom lahko deloval v takšnem klubu in s tako vrhunskimi igralci. V takšnem klubu je treba misliti le na treninge in priprave na tekmo. To bo zame pomembna šola in dobra izkušnja, saj bom lahko videl, kako deluje vrhunski klub. Vesel sem, da bom lahko znova sodeloval v evroligaškem projektu, ki je tudi zelo ambiciozen.

Spremembi trenerja sledijo tudi odhodi nekaterih igralcev. Boste zadržali Matjaža Smodiša?
Matjaž ima veljavno pogodbo in upam, da bo ostal. Verjamem, da se bomo skupaj borili za nove lovorike, a zadnjo besedo ima klub oziroma glavni trener. Kdo bo odšel ali prišel, žal še ne vem.

Je za vas zanimiv še kakšen slovenski košarkar?

CSKA večinoma kupuje le vrhunske igralce. Najboljši Slovenci imajo, vsaj kolikor jaz vem, še veljavne pogodbe. Zdaj iščemo predvsem organizatorja igre.

Ste zadovoljni s svojo pogodbo? Govorilo se je tudi o milijonskih vsotah na sezono ...
(smeh) To je pretirano. Lahko vam povem, da je vrednost moje pogodbe manjša kot takrat, ko sem bil prvi trener. V Moskvo ne odhajam zaradi denarja, želim le delati z vrhunskimi trenerji in vrhunskimi igralci.

Bi se v Evroligi radi pomerili z Olimpijo?
Z veseljem bi prišel v Ljubljano in prvič sedel na drugi strani.

Kakšno je sicer vaše mnenje o položaju v Olimpiji?
Stanje je skrb vzbujajoče. V Olimpiji se že vrsto let menjujejo predsedniki, direktorji, trenerji, igralci. Upam, da bodo različni lobiji zakopali sekire in našli rešitev. Treba je narediti dolgoročni načrt, pokriti dolgove in proizvesti kakšnega igralca, tudi na račun rezultatov. Tudi Partizan v preteklosti ni le zmagoval. Nič ne pride čez noč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.