Šport > Košarka
7364 ogledov

V hiši si je zgradil bankomat, zdaj prodaja šampionski prstan

DeShawn Stevenson Profimedia
Finančno stanje si želi popraviti s prodajo prstana.

Dallas Mavericks so doslej ednini naslov osvojili leta 2011, ko so zanj igrali zvezdniki Dirk Nowitzki, Jason Kidd, Shawn Marion, Predrag Stojaković, Tyson Chandler in Jason Terry, lep delež k uspehu pa je prispeval tudi DeShawn Stevenson. Ta sicer ni bil znan po svojih strelskih sposobnostih, a je bil dober obrambni igralec, v velikem finalu pa je zelo solidno pokrival LeBrona Jamesa, ki je bil takrat član moštva Miami Heat.

Stevenson je v svoji NBA karieri nastopal za franšize Utah Jazz, Orlando Magic, Washington Wizards, Dallas Mavericks, New Jersey Nets in Atlanta Hawks, v 13 letih pod košarkarskimi obroči lige pa je s pogodbami zaslužil 27 milijonov dolarjev. Kariero je sklenil leta 2013.

Devet let kasneje se je znašel v velikih finančnih težavah. Znan je bil po svojih zabavah, denar pa je zapravljal tudi na številnih potovanjih in pri nabavi luksuznih reči. Med drugim je v svoji hiši vgradil bankomat, da je lahko kadarkoli dvigoval svoje premoženje. V problemih se je znašel zaradi tožb, ki jih je proti njeme uvedlo podjetje American Express pred šestimi leti.

Zdaj se bo reševal tudi s prodajo svojega edinega šampionskega prstana, dražbo je objavila avkcijska hiša SCP Auctions. Začetna cena naj bi bila 30.000 dolarjev, začela se bo danes ob 22. uri. Gre za zlat prstan, ki je okrašen še s 130 briljanti.

Komentarjev 1
  • ales4 13:21 06.junij 2022.

    Torej,27 mio zaslužka, 9 let penzije... 3 mio na leto je zagonil? To niti ni tak veliko, navsezadnje.eni zapravijo veliko več v krajšem času