Šport > Košarka
2 ogledov

V igri še sedem veličastnih

Po izpadu Uniona Olimpije so v Evroligi ostali le legionarji, med njimi tudi Pri Žurnal24 main
Z jutrišnjimi tekmami se začenja drugi del tekmovanja košarkarske Evrolige. V boju najboljših 16 evropskih ekip je tudi sedmerica Slovencev. Brezec pravi, da bodo odločale malenkosti.
 

Sredine tekme Evrolige

skupina E
Cibona - Siena
skupina F
Real M. - Barcelona
skupina H
Tau Ceramica - Prokom

Za najprestižnejšo lovoriko v evropski klubski košarki se bo v dresih Barcelone ( Jaka Lakovič ), Fenerbahčeja ( Emir Preldžić , Gašper Vidmar ), CSKA-ja ( Erazem Lorbek , Matjaž Smodiš ) in rimske Lottomatice ( Sani Bečirovič , Primož Brezec ) potegovalo tudi sedem Slovencev.

Še nikoli tako močna
"Ta podatek je verjetno zelo zanimiv za selektorja Jureta Zdovca. Skoraj vsi smo namreč še vedno v igri za nastop na zaključnem turnirju in kasneje za naslov evropskega prvaka. Upam, da bomo še naprej zelo uspešni," meni Brezec. Ta je prepričan, da Evroliga ni bila še nikoli tako močna kot v tej sezoni: "Med favorite vsekakor poleg nas sodijo še Panathinaikos, Barcelona, CSKA, Siena, Tau Ceramica. Pravzaprav so vsa moštva, ki so prišla med šestnajsterico najboljših, zelo dobra. Malenkosti bodo odločale, kdo se bo uvrstil na zaključni turnir četverice."

Brezec je prepričan, da bodo v boju za prvaka odločale malenkosti. © EPA

 
Skupina G je najmočnejša
Še najlažja je na papirju videti skupina E. V njej se bodo za prvi dve mesti, ki peljeta v četrtfinale Evrolige, pomerili Tau Ceramica, Olympiacos, AJ Milano in Prokom, Španci in Grki pa po mnenju strokovnjakov ne bi smeli imeti večjih težav z Italijani in Poljaki. V skupini F ob Barceloni, Real Madridu in Maccabiju berlinska Alba nima nobenih možnosti, iz skupine H pa naj bi napredovala CSKA in Siena. Ruski in italijanski prvak se bosta po dvakrat udarila s Cibono in Fenerbahčejem. Po mnenju Brezca bo najtežja prav skupina G, v kateri so tudi Rimljani: "Malaga že dve leti ni izgubila tekme na domačem parketu, Panathinaikos vedno cilja na sam vrh Evrolige, tudi Partizan je v Beogradu nepremagljiv. Za napredovanje bodo potrebne štiri zmage, verjamem pa, da smo to sposobni doseči."

 
 

Skoraj vsi smo še vedno v igri za nastop na zaključnem turnirju in kasneje za naslov evropskega prvaka.

Primož Brezec

 
Sežančan, ki je sedem let prebil v ligi NBA, je sicer takole ocenil svoje nastope po vrnitvi v Evropo: "Začeli smo dobro, tudi sam sem igral odlično. Kasneje sem se poškodoval in izpustil nekaj tekem, potem pa reči tako v moji igri kot minutaži niso stekle po pričakovanjih. V Evropi se igra nekoliko drugačna košarka. Ne vem, ali je takšen sistem ali pa trenerji, da se vse manj igra z visokimi igralci. Moram reči, da sem od vrnitve pričakoval nekaj več. Ampak sezona je še dolga. Pred nami je še pet mesecev in bomo videli, kako se bo vse končalo." Se torej namerava vrniti na severnoameriške parkete? "Nikoli ne reci nikoli. Imam enoletno pogodbo, po koncu sezone pa bo tako še vse odprto," je povedal slovenski reprezentančni center, ki bo nastopil tudi na septemberskem evropskem prvenstvu. "Ustavi me lahko le poškodba," je prepričan Brezec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.