Šport > Košarka
4 ogledov

V iskanju dobre forme

Slovenska reprezentanca se bo na Poljskem v predtekmovanju pomerila s Španijo, S Žurnal24 main
Našo košarkarsko reprezentanco v naslednjih dneh čaka pomemben test pred olimpijskimi kvalifikacijami. Z Iranom, Portorikom in Novo Zelandijo se bo pomerila na pokalu Alpos.

Slovenska reprezentanca se bo danes pomerila z izbrano vrsto Irana, jutri in v četrtek pa bo zaigrala še proti Novi Zelandiji in Portoriku. Zadnji dve bosta tako kot Slovenija nastopili na kvalifikacijskem turnirju v Atenah, Iran pa se je na olimpijske igre že uvrstil.

 

Poglejte še ...

Video: Uroš Slokar po turnirju v Bambergu

Še kar nekaj dela
"Turnir v Mariboru bomo poskušali izkoristiti na najboljši način. Treba je še odpraviti nekaj napak v obrambi, postavili pa bomo še nekaj akcij tudi v napadu. Pred odhodom v Atene nas čaka še veliko dela, po koncu tega turnirja pa bo že bolj jasno, česa je ta reprezentanca resnično sposobna," je pred tekmami pokala Alpos povedal slovenski branilec Goran Dragić .  Slovenci so v dosedanjih štirih pripravljalnih tekmah trikrat izgubili, s Hrvaško, Grčijo in Nemčijo, vendar so igralci mnenja, da še ni razloga za preplah. Uroš Slokar tako ostaja optimist: "Menim, da smo na pravi poti. Prijateljske tekme pač ne povedo vsega. Na zadnji proti Nemčiji je tako zaradi lažje poškodbe manjkal Radoslav Nesterović. Že tri leta delamo po sistemu, ki ga je vpeljal selektor Aleš Pipan, doslej pa se je vse dobro izšlo. Tako je treba tudi nadaljevati."


Goran Dragič je prepričan, da reprezentanco pred Pekingom čaka še nekaj dela. © AFP

 
Najbolj zveneč tekmec slovenske reprezentance bo v Mariboru zagotovo Portoriko. Ta je na turnirju v nemškem Bambergu ugnal tudi domačo izbrano vrsto, v finalu pa je klonil proti Grčiji. V ekipo se tokrat vračajo še najboljši trije portoriški košarkarji (Carlos Arroyo, Daniel Santiago in Larry Ayuso), ki v Nemčiji niso igrali.

Portoričani bi se lahko v četrtfinalu atenskega turnirja pomerili tudi s Slovenci, saj bodo poleg Hrvatov iz skupine D najverjetneje napredovali med osmerico najboljših. "So resnično kakovosten nasprotnik. Ogledali smo si jih tudi v Nemčiji, kjer pa niso nastopili v najmočnejši postavi. So izjemna šuterska reprezentanca in ob njihovem dobrem dnevu jih je resnično zelo težko premagati," je srednjeameriško izbrano vrsto ocenil Dragić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.