Šport > Košarka
8 ogledov

V ledeni dvorani bo zelo vroče

Akterji so se sedmi sili predstavili v mestni hiši v Ljubljani. Žurnal24 main
Pred zaključnim turnirjem košarkarske lige NLB, ki bo v petek in soboto v Ljubljani, so udeleženci predstavili svoje ambicije in pričakovanja. "Nastopili bomo sproščeno," pravi Marko Milič.
 

Drugič po lovoriko

V prvi sezoni 2001/02 si je naslov pribojeval U. Olimpija, sklepni turnir pa je gostila Hala Tivoli. V njej je bil organiziran tudi drugi Final Four, pokal pa je dvignil Zadar. Pozneje so zmagovali le še srbski klubi: FMP v sezonah 2003/04 in 2005/06, Hemofarm v sezoni 2004/05, Partizan pa bo tokrat branil lanski naslov.

V petek in v soboto se bodo v veliki dvorani Hale Tivoli pomerile štiri najboljše ekipe jadranske košarkarske lige. Polfinalna para sta Zadar in Hemofarm (18.15) ter Union Olimpija in Partizan (20.45). Zadnjega že označujejo za finale pred finalom. Dodatni naboj bo srečanju med zeleno-belimi in črno-belimi dal tudi dvoboj med Aleksandrom Džikićem in Duškom Vujoševićem , učencem in učiteljem. Srbska stratega nista skoparila s pohvalami na tekmečev račun. "Olimpija je igralsko v vzponu in za takšen razplet je v veliki meri zaslužen tudi moj prijatelj Džikić. Čaka nas zelo težka tekma," je povedal legendarni trener Vujošević. Temu je Džikić kar nekaj časa pomagal kot pomočnik trenerja. Priljubljeni Džile pred dvobojem s svojim učiteljem meni: "Partizan ni nasprotnik, ki bi si ga človek želel. O njihovi moči veliko pove že podatek, da so bili zelo blizu Final Foura Evrolige. So izjemno moštvo. Njihovi rezultati so plod izjemnega dela Duška Vujoševića in njegove trenerske ekipe."

Marko Milič in Goran Dragić bosta glavna aduta zmajev. © Saša Despot

 
Favorita ni
Nobeden od obeh trenerjev ni želel sprejeti vloge favorita, previden pa je bil tudi kapetan Partizana Petar Božić : "Olimpija ima zelo homogeno moštvo, ki je močno na vseh položajih. Nimajo šibkih točk. Imajo določene prednosti, tudi mi pa se zavedamo svojih in te bomo poskušali izkoristiti. Ne pričakujemo zmage, vendar si jo zelo želimo." Olimpija in Partizan sta se v tej sezoni jadranske lige pomerila že dvakrat. Novembra so Beograjčani v Ljubljani zmagali z 80:63, sredi marca pa je bil Partizan boljši še na domačem parketu. Slavil je s 86:81. Kljub neugodni statistiki Ljubljančani tokrat verjamejo v uspeh. "Polfinalna tekma bo prava poslastica. Mi smo svoj cilj z uvrstitvijo na sklepni turnir že dosegli in zato bomo lahko zaigrali povsem neobremenjeni. To nam lahko še zelo pomaga," je polfinalni dvoboj kot eno od najlažjih tekem v sezoni ocenil kapetan zmajev Marko Milič .

 

Preberite še ...

Intrervju: Aleksandar Džikić
Duško Vujošević pred FF

Zadar z glasno podporo
V drugem polfinalu bo imel bučnejšo podporo Zadar, saj naj bi si tekmo s Hemofarmom ogledalo tudi okoli 350 navijačev hrvaškega kluba. S tem pa se ni obremenjeval prvi strateg Hemofarma Vlada Vukoiči ć: "Igrali smo že tudi na bolj vročih gostovanjih. Ni pomembno, koliko navijačev bo navijalo za posamezne ekipe, saj se bo vse reševalo na parketu. Izid na tekmi bo najbolj odvisen od samih igralcev in trenerskih ekip." Vukoičić v polfinalu pričakuje izenačeni tekmi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.