Šport > Košarka
13 ogledov

V ligi Telemach le osem klubov z licenco

olimpija krka finale dašić salin pavić abdul-hamid abdul hamid Saša Despot
Komisija za licenciranje je 13 klubom, ki so se prijavili v licenciranje za nastop v košarkarski ligi Telemach za sezono 2012/13, podelila osem rednih licenc in pet pogojnih, pri katerih gre le za ureditev malenkosti.

Olimpija in Krka, ki morata do ponedeljka oddati tudi uradno prijavo za nastopanje na evropskem tekmovanju, se bosta najboljšim znova pridružili šele v ligi za prvaka. V novo prvoligaško sezono bodo vstopili še Helios, Zlatorog, Elektra, Šentjur, Maribor, Hopsi, Rogaška, Geoplin Slovan, Mercator Škofja Loka in prvič tudi Grosuplje. Škofja Loka, Grosuplje, Geoplin Slovan, Rogaška in Krka so sicer dobili pogojno licenco.

"K licenciranju se je prijavilo 13 klubov, osem jih je dobilo redno licenco, pet pa pogojno, a gre pri pogojnih za odpravo malenkosti, za katere menim, da ni dvoma, da jih bodo uredili. Komisija za licenciranje je bila navdušena, saj je bila dokumentacija v primerjavi s preteklo sezono veliko bolj urejena, iz nje pa je bilo razvidno tudi, da imajo klubi bolj urejeno poslovanje. To je tokrat še bolj pomembno zaradi dejstva, da so morali klubi prvič predložiti tudi revizijsko poročilo revizijskih hiš, ki so podale pozitivno mnenje, kar je znak, da poslujejo transparentno. To ne pomeni, da imajo rešene vse finančne težave oziroma da so povsem stabilni, ampak da imajo za neko obdobje zadeve pokrite. Ocena komisije je torej, da je napredek velik in da so se klubi, ki so bili v pretekli sezoni bolj problematični, v tem licenciranju izkazali in odpravili večje težave," je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik komisije za licenciranje Žare Tatalović.

"Pri licenciranju je bilo vloženega veliko napora in dela oddelka za licenciranje in klubov. 1. januarja so klubi dobili vso licenčno dokumentacijo z vsemi pravili, potem pa imeli dva roka, in sicer 28. februar za prijavo in vlogo dokumentacije razen finančne, do 31. marca pa še finančno dokumentacijo z revizijskim poročilom. Od 31. marca je oddelek za licenciranje obiskoval klube, ki so želeli stik z nami, bolj pa je pri celotnem postopku sodelovala še naša finančna strokovnjakinja Vesna Bartolj. Od licenciranja, ki je potekalo v pretekli sezoni, je opazen napredek, kar se vidi pri določenih zahtevah, ki so jih klubi uredili in so dolgoročnega pomena," je dejal vodja oddelka za licenciranje Goran Semenič.

"Kot predsednik Združenja klubov Lige Telemach sem zelo zadovoljen, da so se klubi licenciranja lotili tako resno in uspešno, kot je na koncu izpadlo. Zahvaljujem se tudi oddelku za licenciranje, ki je deloval kot dober servis klubom. Vedno so najbolj težavna prva leta, a zdaj se vidi, da so klubi organizacijsko in dokumentacijsko na višji ravni kot prej. V tem trenutku je jasno tudi, da se je Grosuplje prijavilo v ligo Telemach, tako da je liga urejena, do roka pa bodo zagotovo tudi vse zahteve pri pogojnih licencah," pa je poudaril predsednik Združenja klubov Lige Telemach Aleš Antauer.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:11 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **