Šport > Košarka
5 ogledov

"V ligo NBA se bom zagotovo še vrnil"

Boštjan Nachbar vas vabi v Turčijo – na košarko in na kebab. (Foto: Barbara Mila Žurnal24 main
Na košarkarskem kampu smo obiskali Boštjana Nachbarja. Beseda je nanesla tudi na prihodnost. "Pravzaprav zame obstajata le dve možnosti – selitev v ligo NBA ali obstanek v Istanbulu."

Obstaja velika verjetnost, da bom ostal v Efes Pilsnu, a na obzorju še vedno vidim NBA.
Boštjan Nachbar
Drugačna vloga
"Moji pomisleki so bili le glede ekipe in trenerja, zdaj pa se je to začelo spreminjati. Verjamem, da na bolje. Obstaja velika verjetnost, da bom ostal v Efes Pilsnu, a na obzorju še vedno vidim NBA. Pred koncem kariere se želim še vrniti tja in se tudi bom. Če ne letos, pa naslednje leto," je dodal slovenski reprezentant Boštjan Nachbar. Tega je že poklical tudi novi trener Efesa Pilsna Velimir Perasović: "Imela sva daljši pogovor. Je zelo zainteresiran, da ostanem, pri tem pa naj bi imel tudi precej drugačno vlogo kot v prejšnji sezoni, ko z njo nisem bil zadovoljen."

Kako se imajo na košarkarskem kampu? Poglejte v galeriji.

Že četrtič v Kopru
Boki se je med kratkotrajnim odmorom – reprezentanca se na pripravah zbere 13. julija – spet posvetil svojemu košarkarskemu kampu. Tega je že četrtič pripravil v Kopru. "V košarki sem doživel veliko lepega in nekaj tega bi rad delil tudi z drugimi. Spominjam se svojih kampov, ko sem bil še otrok. Srečal sem Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Dina Rađo in Jureta Zdovca, ki so bili takrat moji idoli. To je bilo zame nekaj posebnega, velika motivacija za naprej in to želim dati tudi tem otrokom," je razložil Nachbar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.