Šport > Košarka
44 ogledov

V Ljubljani mednarodni turnir ulične košarke

ulična košarka hrastnik KZS/Dominik Konjedic
Košarkarska zveza Slovenije bo 5. in 6. avgusta v Ljubljani pripravila prvi mednarodni Fiba Europe tri na tri turnir v zgodovini ulične košarke.

Na košarkarskih podlagah na Prešernovem trgu se bo pomerilo 12 ekip nekdanje Jugoslavije, v dveh predtekmovalnih skupinah pa bodo Slovenijo zastopale tri ekipe; Slovenija 1 je državni prvak. Ekipi Slovenije 1 (Aleš Kunc, Jasmin Hercegovac, Aleš Primc, Luka Završnik in Gašper Budkovič) ter Slovenije 3 (Uroš Ninič, Jan Mesič, Luka Golež, Miloš Savkovič in Boštjan Ortar) bosta igrali v skupini A s Srbijo 1, Makedonijo 1, BiH 2 in Hrvaško 2, Slovenija 2 (Gregor Jakhel Kolarevič, Gašper Jeromen, Mirko Stambolija, Oliver Jordan in Robi Abramovič) pa v skupini B s Hrvaško 1, Črno Goro, BiH 1, Makedonijo 2 in Srbijo 2.

Iz vsake skupine so bodo v četrtfinale uvrstile štiri od šestih ekip. "V košarki sem že več kot 20 let in mi zdravje dopušča, da se lahko kosam tudi z bistveno mlajšimi do sebe. Naša želja na tem turnirju pa ni le, da bi sodelovali, ampak tudi zmagali," je dejal Aleš Kunc, državni prvak v ulični košarki in nekdanji košarkar Olimpije in slovenske izbrane vrste.

Ob tem se bodo odvili tudi slovenski turnirji članov, mladincev, pionirjev in žensk, na katere je še možna prijava. Eden izmed vrhuncev večera bo tudi obisk slovenske moške košarkarske reprezentance na Telemachovem večeru z reprezentanti, ki bo v petek potekal od 20.10 dalje, ko bodo lahko košarkarski navdušenci stopili v stik s svojimi vzorniki, se z njimi fotografirali, pobirali avtograme.

Robert Rieblinger (Fiba Europe) je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal, da so skušali olajšati delo organizatorjem in jim znižati stroške, zato so pripeljali vso potrebno opremo, Košarkarska zveza Slovenije pa bo vse skupaj organizirala. Tako sta v sredo zvečer iz bavarske prestolnice Münchna krenila dva polna 40-tonska tovornjaka opreme. Pripeljali bodo koše z integrirano uro za 24 sekund, podlago za igrišča, digitalne semaforje, šotore, žoge, majice za organizatorje in sodnike, drese za tekmovalce, obenem pa tudi napihljive blazine, oglaševalske table in velike košarkarske žoge, namenjene promociji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.