Šport > Košarka
25 ogledov

V Madridu 30 slovenskih točk

Luka Dončić Profimedias
V 20. kolu Evrolige je Luka Dončić s soigralci uspel priti do zmage nad moštvom Zorana Dragića.

V ospredju današnjih obračunov 20. kroga košarkarske evrolige je bil za slovenske ljubitelje košarke dvoboj med madridskim Realom in Emporiom Milanom, ki je prinesel tudi dvoboj med Luko Dončićem in Zoranom Dragićem. Uspešnejši so bili Madridčani s 94:89, Dončić je končal pri 17 točkah, Dragić pa pri 13.

Dončić se je vrnil po krajši odsotnosti zaradi poškodbe, vrnitev pa je bila v velikem slogu. Ne le, da je končal pri skoraj 20 točkah, na koncu je bil mladenič spet mož odločitve. V zadnji minuti, ko si je Real v tesni končnici le priboril nekoliko več naskoka, je zadel po protinapadu in poskrbel, da gostje razlike 91:85 niso več mogli ujeti, dokončno pa je bilo njihovih upov konec pa nešportni osebni napaki pet sekund pred koncem tekme.

Mladi slovenski up je bil tudi sicer zelo opazen. Njegov končni učinek je bil namreč kar 17 točk (trojke 3:3), dodal pa je še dva skoka in podajo ter dve izjemni blokadi. S tem je le za tri točke zaostal za najboljšim strelcem svoje ekipe. Sergio Lull je imel 20 točk, Jaycee Carroll pa 16.

Pri poražencih je bil drugi slovenski akter na igrišču Dragić tudi v eni glavnih vlog; 13 točk (trojke 3:4), en skok in dve ukradeni žogi so Dragića postavili le za Krunoslava Simona, ki je bil z 20 točkami najboljši strelec Milančanov.

V preostalih tekmah s slovenskim pridihom je bil učinek Slovencev majhen oziroma ničen. Pri Barceloni je z Baskonio gostoval Jaka Blažič; njegova ekipa je visoko zmagala, na koncu je bilo 93:79, slovenski igralec pa se v 11 minutah in pol ni vpisal med strelce; v statistiko je vpisal le en skok. Na tekmi med Olympiakosom in nemškim Brose Basketom iz Bamberga, končala se je s 83:77, pa Alekseja Nikolića ni bilo v postavi nemške ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.