Šport > Košarka
11 ogledov

V Milano po potrditev uspeha

Jagodnik s svojimi izkušnjami dobro vpliva na soigralce. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V spodnjem intervjuju si lahko preberete, kaj je eden izmed junakov sredine tekme Uniona Olimpije proti Efes Pilsnu Goran Jagodnik povedal po zmagi na evroligaškem krstu stožiške dvorane.

Verjetno ste navdušeni po zmagi proti Efes Pilsnu?

Seveda. Z borbenostjo smo si zaslužili ta uspeh. Tudi takrat, ko smo zaostajali, nismo nikoli popustili. Imeli smo tudi nekaj sreče, a ta pride le, če se boriš. To je dobra napoved tudi za vse naslednje tekme. Naslednja je že v nedeljo proti Ciboni. Če bomo ponovili predstavo z dvoboja proti Efes Pilsnu, bomo lepo presenečenje v jadranski in tudi Evroligi.

 

Je bila zmaga proti Turkom delo ekipe?
Ko sem prišel v Ljubljano, je bila borbenost vseh igralcev edino, kar bi nam lahko prinašalo uspehe. Zdaj smo s tremi Američani, Giorgijem Shermadinijem, Sasujem Salinom in Zoranom Vrkićem veliko pridobili tudi na kakovosti. Zdaj imamo 12 igralcev in lahko igramo bolj agresivno. Vsi se zavedamo, da brez borbe in srca ne bo nič, tak pristop nas bo krasil na vsaki tekmi. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali in bo sezona uspešna za Olimpijo.

 

Kako ste zadovoljni z gledalci na prvi evroligaški tekmi?

Bilo je glasno. Bili so naš šesti igralec. To je bila prva tekma v Evroligi po lanski katastrofalni sezoni. Nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo in koliko ljudi bo prišlo na tekmo. Upali smo, da bodo ljudje prišli vsaj, da bi videli dvorano Stožice, zdaj pa smo jim pokazali, da se tudi nas izplača pogledati. Verjamem, da bo čez 14 dni, ko bo tu gostoval Panathinaikos, pravi praznik.

 

Sicer ste že pred tekmo obljubili, da ljudje ne bodo videli le šova akrobatov in plesalk ...

Veliko se je govorilo o tem šovu. Malce v šali sem dejal, da bo tudi naša igra vredna ogleda in ne samo akrobatske skupine. Zaenkrat nam gre dobro. To je lepa spodbuda za začetek, je pa zdaj na nas, da ta uspeh potrdimo še v Milanu. V Evroligi bomo poskušali zbrati čim več zmag.

 

V nedeljo vas spet čaka tekma v ligi NLB ...

Menim, da Cibona ni več tista ekipa iz minule sezone. Po mojem mnenju je zagrebško moštvo tokrat precej slabše. Vendar igrajo doma, nastopajo tudi v Evroligi, in ne čaka nas lahko delo. Mi moramo v vsak dvoboj kreniti čvrsto in borbeno ter nato na parketu uresničiti dogovorjene reči iz garderobe. Če se bo to zgodilo, se ne bojim končnega rezultata.

 

Bo v vseh tekmovanjih lažje, ker imate zdaj daljšo klop?

Verjamem, da bodo tudi igralci, ki proti Efes Pilsnu niso dobili velike minutaže, v ligi NLB dobili pravo priložnost. Tisti, ki igrajo v evroligaški konkurenci, pa bi lahko dobili nekaj več počitka. Klop je zdaj zares dolga, vendar so to sladke skrbi za trenerja. Nekdo bo enkrat igral malce več, drugič manj, a tako ali tako je pomemben le rezultat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.