Šport > Košarka
26 ogledov

V novo sezono z izjemno razpoloženim Curryjem

Stephen Curry Profimedias
Prvaki lanske sezone NBA so tudi letošnjo sezono začeli z zmago. V Chicagu pa je ameriški predsednik Barack Obama slavil uspeh svoje najljubše ekipe proti Celvelandu.

Branilci naslova v severnoameriški košarkarski ligi NBA, Golden State Warriors, so z zmago odprli novo sezono. Pred domačimi gledalci so premagali New Orleans Pelicans s 111:95, glavno vlogo pa je odigral najkoristnejši igralec (MVP) prejšnje sezone Stephen Curry s 40 točkami, sedmimi podajami in šestimi skoki.

Curry je bil predvsem v prvi četrtini neustavljiv, zadel je sedem od prvih devetih metrov, od tega štiri trojke, skupno pa v prvi četrtini zbral 24 točk. Razprodana dvorana, polna navijačev v šampionskih majicah, ga je takoj nagradila z vzkliki "M-V-P"."To je res neverjeten dan. Dobil sem kurjo polt, ko so se ob tem prebudili občutki, ki smo jih doživljali v preteklosti," je za ameriške medije dejal Curry.

Kot aktualni MVP lige je s 40 točkami na prvi tekmi nove sezone prišel na drugo mesto večne lestvice; leta 1972 je takratni MVP Kareem Abdul-Jabbar še v dresu Milwaukeeja dosegel točko več.

Obama videl zmago svojih bikov, James poražen

Chicago Bulls so doma, tekmo si je ob robu igrišča ogledal tudi ameriški predsednik Barack Obama, prišli do zmage nad enim glavnih favoritov za končno zmagoslavje, Clevelandom. Zmagali so s 97:95. Pri domačih je bil z 19 točkami najboljši strelec Nikola Mirotić.

"S takšno igro lahko zmagamo na vsaki tekmi. Dober je občutek, ko začneš tekmo z vedenjem, da jo lahko dobiš, saj smo tako dobri in imamo širok nabor dobrih igralcev," je po tekmi povedal Derrick Rose, z 18 točkami drugi strelec ekipe.

Predsednik Obama, ki je bil na obisku v svojem domačem mestu, pa se je v pogovoru za TNT ozrl na svojo priljubljeno ekipo Chicaga: "Vse skupaj je videti zelo obetavno. Imate novega trenerja Freda Hoiberga, ki je malce odprl igro v napadu. Vprašanje pa je, ali lahko nadaljujete s takšno obrambo ob novem načinu napada."

Pri gostih je bil najboljši LeBron James s 25 točkami. Slednji je imel 3,6 sekunde pred koncem priložnost za izenačenje, a se je v obrambi izkazal Španec Pau Gasol in mu blokiral met. Jamesu sicer manjka še 62 točk do mejnika 25.000 točk v ligi, ki ga je doslej doseglo le 19 košarkarjev.

Na tretji tekmi večera je Detroit zmagal v Atlanti s 106:94. Andre Drummond je za goste zbral 18 točk in 19 skokov, Kentavious Caldwell-Pope pa je dodal 21 točk. Vseh pet igralcev prve peterke Detroita je doseglo najmanj po 15 točk. Eden ključnih elementov zmage je bil tudi skok; domači so ga dobili kar z 59:40.

 

Izidi tekem prvega kroga NBA:

Detroit Pistons : Atlanta Hawks 106:94 (25:25; 48:43; 82:66)

Cleveland Cavaliers : Chicago Bulls 95:97 (17:26; 40:46; 68:71)

New Orleans Pelicans : Golden State Warriors 95:111 (35:39; 49:59; 75:94)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.