Šport > Košarka
15 ogledov

V Olimpiji, dokler bo živa

Žurnal24 main
Košarkar Uniona Olimpije Nemanja Aleksandrov je pred zaključnim turnirjem lige NLB spregovoril o stanju v klubu in o polfinalni tekmi s Cibono. "Dokler bo Olimpija delovala, bom tu."

Koliko je kaotično stanje v klubu vplivalo na vzdušje?
To se zagotovo pozna. Vse gre težje. Nočemo pa kar pobegniti iz kluba.

Je res, da ste že prekinili pogodbo?
Ne čisto, poslal sem zahtevo za prekinitev. Dokler bo Olimpija delovala, bom tu. Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Nihče še ne ve. Če se stanje izboljša, so zagotovo možnosti, da se usedemo in dogovorimo. Trenutno pa je vse slabše in slabše.

Pred prihodom v Ljubljano prav gotovo niste pričakovali takšnega položaja.
Res nisem. Na žalost sem bil v času krize tudi v Crveni zvezdi. Podobno usodo sem že doživel, ampak tu je mnogo huje. Tudi v Beogradu so bili dolgovi, vendar smo imeli vsaj predsednika, direktorja.

Nam lahko izdate, koliko plač vam dolguje klub?
O tem ne bi govoril. Veliko. Z denarnega vidika mi res ne gre po načrtu. Ko podpišeš pogodbo, računaš, da boš ta denar načeloma dobil. Krožile so govorice, da igralci dolgujemo najemnine, da so nekateri najemodajalci grozili, da bodo igralce vrgli iz stanovanj, ampak v zvezi s tem do zdaj ni bilo nikakršnih neprijetnosti. Meni neposredno ni še nihče ni rekel, naj zapustim stanovanje.

Kako se boste postavili po robu Ciboni na sklepnem turnirju lige NLB?
Na tej tekmi moramo dati od sebe 150 odstotkov. Na centru nam bo pomagal mladi Dejan Radojević, da si bo kdo lahko odpočil. Cibona nam bo seveda hotela vrniti za boleč poraz pred časom z dvojno mero. Odhajamo po zmago, ne bomo spustili hlač (smeh).

Vam utrujenost že veže roke in noge?
Zaradi prevelike minutaže igralcev ne moremo kakovostno trenirati, saj bi bili na ta način še bolj utrujeni. Zdržali bomo še en mesec. Sam v drugem delu sezone tudi zaradi spleta okoliščin igram več. Prej dolgo nisem igral, pričakoval sem, da se bo moja forma vzpenjala. Čeprav so nas že mnogi odpisali, smo prav zato lahko presenečenje iz sence. Na turnirju v Zagrebu bomo dali vse od sebe. Osvojitev državnega prvenstva pa je za Olimpijo vedno cilj – če nastopa z dvema igralcema ali z 22.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.