Šport > Košarka
15 ogledov

V Olimpijo tudi Zagorac

Željko Zagorac je k zmagi Heliosa prispeval dve točki. Žurnal24 main
Šest odhodov svojih košarkarjev so pri Unionu Olimpiji v četrtek končno prekinili s prvo okrepitvijo. V Ljubljano prihaja Črnogorec Vladimir Dašić, ki je za trenerja Saša Filipovskega igral že pri Romi. Novica prihaja le dan po tem, ko je zmaje zapustil mladi Davis Bertans. Nekaj ur kasneje so Ljubljančani sporočili, da se jim je pridružil tudi Željko Zagorac.

Union Olimpijo je v četrtek okrepil krilni košarkar Vladimir Dašić (206 centimetrov, letnik 1984). Črnogorec je še letos nastopal v dresu Rome, pred tem pa madridskega Reala in podgoriške Budućnosti. Igralec je s klubom sklenil pogodbo do konca tekoče sezone. Dašić je svojo kariero začel v Budućnosti iz Podgorice. V sezoni 2008/09 je nazadnje nastopal za Budućnost ter v Eurocupu v povprečju dosegal 14,1 točke in 7,4 skoka na tekmo.  V jadranski ligi je imel povprečje 13 točk in 5,3 skoka na tekmo. Kot enega največjih evropskih talentov ga je v naslednji sezoni v svoje vrste zvabil Real Madrid. Sezono 2009/10 je začel v dresu kraljevega kluba, potem pa so se vodilni odločili, da ga v februarju 2010 pošljejo na posodo v špansko Gran Canario, kjer bi dobil več priložnosti za igro in razvoj.

V sezoni 2010/11 se je odločil, da prekine pogodbo z Realom, saj ni dobil prave priložnosti za igro, ter podpiše z italijanskim evroligašem Lottomatico Romo. V drugem delu sezone 2010/11 je nastopal pod taktirko trenutnega trenerja Olimpije Saše Filipovskega. Dašić je v Evroligi dosegal 8,4 točke in 4,8 skoka na tekmo, v italijanskem prvenstvu pa 11,8 točke in 6,5 skoka na tekmo. Sezono 2011/12 je začel v Rimu, kjer pa ni dolgo ostal, saj so se v klubu odločili za racionalizacijo stroškov ter prekinitev pogodbe. V povprečju je v italijanskem prvenstvu dosegal 11 točk in 5,6 skoka na tekmo. Januarja 2012 je sprejel ponudbo Uniona Olimpije.

V svoji reprezentančni karieri je bil Dašić član vseh mladinskih selekcij Srbije in Črne gore. Leta 2005 je v dresu Srbije in Črne gore osvojil tudi evropsko prvenstvo do 18 let. Po odcepitvi Črne gore od Srbije je igral za U-20 reprezentanco Črne gore ter v kratkem času postal tudi del članske reprezentance novonastale države. V letu 2011 je nastopil na EP v Litvi, kjer je bil med nosilci igre črnogorske reprezentance.

Podpisal tudi Zagorac

Po Dašiću je vrste Uniona Olimpije okrepil tudi Željko Zagorac. Nekaj več kot dva metra (2,04 centimetra) visoki krilni center je svojo kariero začel pri Unionu Olimpiji in je za zmaje nazadnje igral v sezoni 2002/03. Občasni slovenski reprezentant, ki je za izbrano vrsto nastopil tudi na SP 2006 na Japonskem, je v svoji dolgoletni karieri v Sloveniji poleg Olimpije uspešno igral tudi za domžalski Helios in Triglav Kranj. Večino kariere je preigral v tujini, in sicer v Nemčiji, Rusiji, na Poljskem, Češkem ter v Turčiji. Zagorac je z Unionom Olimpijo sklenil pogodbo do konca tekmovalne sezone 2011/12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.