Šport > Košarka
5 ogledov

V petek bo vse drugače

Ramunas Butautas: "Sloveniji se moram zahvaliti za fair play." Žurnal24 main
Slovenija je v zadnji tekmi skupine F izgubila z Litvo. Prvi poraz Slovenije, litovski zmagoviti niz se nadaljuje. V petek ob 21.30 z evropskimi prvaki iz Grčije.
Aleš Pipan, selektor Slovenije: "Čestitke Litvi. Bila je boljša ekipa in je zasluženo zmagala. V prvem polčasu smo prejeli kar osem trojk, bili smo premalo agresivni pri pokrivanju črte za tri točke in slabi v skokih. Litva pa je vendarle zelo izkušena ekipa, ki zna kaznovati vsako napako tekmeca. V petek nas čaka veliko pomembnejša tekma, ki jo moramo dobiti. Poraz ni vplival na igralce, saj smo se vsi zavedali, da ne bomo zmagovali v nedogled."

Goran Jagodnik: "Litva je bila danes boljša ekipa in je zasluženo zmagala. V prvem polčasu je igrala izjemno natančno v napadu, ne toliko v obrambi, v nadaljevanju pa je izboljšala obrambo, zlasti igro pod košema. Ključ do zmage so bili njeni skoki v obrambi. Zdaj moramo dvigniti glavo, saj nas v petek čaka ključna tekma prvenstva. Zelo si želimo zmagati, saj bi bila s tem zadovoljna vsa Slovenija."

Ramunas Butautas, selektor Litve: "Sloveniji se moram zahvaliti za fair play. Ekipa je mlada in zelo nadarjena, čaka jo svetla prihodnost. Tekma je bila težka, saj v prvem polčasu nismo igrali tako, kot znamo. Naredili smo preveč napak v obrambi, izgubili mnogo žog in le po zaslugi dobrega napada bili v vodstvu. To smo popravili v nadaljevanju. Zgledno smo se borili pod obročema in na koncu zasluženo zmagali. Za zdaj pa še ne vem, kako resna je poškodba Jasikevičiusa."

Ksistof Lavrinovič: "Tekma je bila odločena v drugem polčasu. Poškodba Jasikevičiusa nas je postavila v nekoliko nepričakovan položaj, ki pa smo ga obrnili sebi v prid. Šiškauskas je prevzel odgovornost in spretno krmaril našo ekipo. V drugem polčasu smo dvignili igro v obrambi in prav ta dejavnik je odločil o zmagovalcu."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.