Šport > Košarka
3 ogledov

V Postojno po prvi naslov

Dvoboji med ljubljansko Olimpijo in domžalskim Heliosom postajajo "večni" derbij Žurnal24 main
Najboljši košarkarski ekipi zadnjih sezon Union Olimpija in Helios se bosta nocoj spopadli tudi za superpokalno lovoriko. Favoriti so sicer zeleno-beli, vendar Domžalčani obljubljajo oster boj.

Nocoj ob 20. uri se bodo v Postojni za prvo lovoriko znova pomerili košarkarji Uniona Olimpije in domžalskega Heliosa. Ekipi sta se v superpokalu srečali že lani, ko so z 90:71 zmagali Ljubljančani. Ti so ob vseh zvenečih okrepitvah tudi tokrat veliki favoriti.


Mnogi pričakujejo zmago Olimpije, Domžalčani obljubljajo boj. © Sportnet

 
 

Veliki derbi

Helios in U. Olimpija sta v zadnjih letih najuspešnejša slovenska kluba. Domžalčani so tako v sezoni 2006/2007 prekinili prevlado Ljubljančanov in osvojili pokal in državno prvenstvo. Zmaji so obe omenjeni lovoriki osvojili v pretekli sezoni, ko so na devetih medsebojnih tekmah zmagali sedemkrat.

Nimajo česa izgubiti
"O tem, da nismo favoriti, ni nikakršnega dvoma, zato bomo povsem sproščeni. Naredili bomo vse, da tekmecu čim dlje dihamo za ovratnik in si priborimo izenačeno končnico. Košarkarji so zdravi in popolnoma pripravljeni na tekmo z Unionom Olimpijo," je pred tekmo menil trener domžalskega kluba Rade Mijanović . Vlogo favorita je zmajem prepustil tudi kapetan Domžalčanov Domen Žerak : "Ljubljančani imajo prednost že zaradi proračuna, okrepitev, tradicije in podobnih reči, vendar bodo to morali dokazati tudi na parketu. V Postojno ne bomo odšli z belo zastavo, nameravamo se boriti vseh 40 minut." Košarkarji Heliosa so dobro formo prikazali že na zadnjih tekmah, ko so proti njim klonili tudi številni bolj uveljavljeni evropski klubi. "Te tekme so nam dvignile samozavest. To je plus za nas, vendar bomo takšne predstave morali ponoviti tudi na tekmah, ki nekaj štejejo. Prva priložnost za kaj takega bo že na superpokalu," meni Žerak.

 
 

Favorit je Olimpija, vendar smo tudi mi močnejši kot lani. Pričakujem dobro in zanimivo tekmo.

Ladivoj Gorjan, direktor Heliosa

 
Forma še ni prava
Nekoliko manj bodo pred superpokalom uigrani Ljubljančani. Zaradi reprezentančnih obveznosti sta se klubu šele pred kratkim pridružila Vladimir Golubović in Vlatko Ilievski . "To ni velika prednost za Domžalčane. Vprašanje je, če ju bo trener sploh poslal na parket. Njuna priključitev ekipi je lahko samo nekaj pozitivnega za nas," je dejal košarkar zeleno-belih Jasmin Hukić , ki je še dodal: "Od Uniona Olimpije se pričakuje osvajanje lovorik. Naredili bomo vse, da premagamo zelo kakovostnega nasprotnika." In kakšna je trenutna forma Ljubljančanov? "Na nek način se šele spoznavamo in vzpostavljamo sistem igre, saj smo v pripravljalnem obdobju bili brez prvega organizatorja igre," je povedal trener Aleksandar Džikić , ki na superpokalu ne bo mogel računati na Jako Klobučarja , ki ima zlomljen prstanec na levi roki. Dolenjec bo počival vsaj mesec dni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.