Šport > Košarka
26 ogledov

V prvem polfinalu ponovitev lanskega finala

Sport 22.01.2014 Ales Pipan, kosarka, evropski pokal, Union Olimpija - Banvit Ba Saša Despot
Prvi polfinalni par pokala Spar je Union Olimpija - Helios. Uvodni dan zaključnega turnirja v Mariboru so Ljubljančani premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo s 96:71, Domžalčani pa LTH Castings z 80:70.

Košarkarji Uniona Olimpije so po pričakovanjih prvi polfinalisti pokala Spar. V uvodni tekmi zaključnega turnirja v Mariboru so premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo s 25 točkami razlike. Ljubljančani se bodo v polfinalu v petek ob 17.45 srečali z zmagovalcem drugega današnjega dvoboja med ekipo LTH Castings in Heliosom.

Šenčur se je kot drugoligaš - trenutno zaseda drugo mesto v 2. SKL – drugič zapored uvrstil na zaključni turnir pokala Spar, enako kot lani pa je v četrtfinalu naletel na branilca naslova in devetnajstkratnega pokalnega prvaka iz Ljubljane.

Komentator Horvat še vedno v formi

S tremi nosilci igre s povprečjem 39 let (Roman Horvat, Jure Eržen, Dario Krejič) se mu je dobro upiral, tako da so se zeleno-beli do nekoliko višje prednosti prebili šele v zadnjem delu tekme, ko je igralcem Šenčurja pošla sapa.

Pri Unionu Olimpiji so imeli štirje igralci dvomestno število – Deividas Gailius (14), Sasu Salin, Dino Murić, Alen Omić (vsi 13) – pri Šenčurju pa sta največ točk dosegla Matic Korošec (15) in Dragan Pušič (14).

Sagadin v drugem polčasu utrudil Ločane

Obračun med vodilno ekipo lige Telemach in prvouvrščenim moštvom 2. SKL je bil veliko bolj zanimiv in negotov kot prvi med najtrofejnejšo slovensko ekipo, devetnajstkratnim pokalnim prvakom in branilcem naslova ter Šenčurjem, drugo ekipo druge SKL.

Ločani so v prvem polčasu narekovali ritem igre, natančno zadevali in vodili na semaforju. Nekaj minut pred koncem polčasa celo s 35:22, ob odmoru pa le še 37:34. V drugem polčasu so Domžalčani zaigrali agresivneje ter uveljavili svojo kakovost in daljšo klop. Trener Zmago Sagadin je s pogostimi menjavami igralcev utrujal tekmeca, Matic Rebec z odličnim vodenjem (10 točk, 7 podaj) ter Đorđe Majstorović pod košem (25 točk) pa sta ekipo popeljala do zmage. Helios je vodstvo prevzel na začetku drugega dela, ga do zadnje četrtine povišal na + 13, tako da je bil zmagovalec znan že pred zadnjimi minutami (65:55).

Pokal Spar, zaključni turnir, četrtfinale:

Union Olimpija : Šenčur GGD 96:71 (24:20, 28:16, 23:17, 21:18)
Gailius 14 točk in 5 skokov, Salin, Murić in Omić 13, Vladović 9; Korošec 15, Pušič 14

LTH Castings : Helios 70:80 (16:20, 34:37, 44:57)
Čajič 19, Finžgar 14; Majstorović 25, Marić 11, Rebec 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.