Šport > Košarka
20 ogledov

V reprezentanci mora biti "fajn"

Walter Jeklin je v minulih dveh sezonah delal na KZS. (Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Walter Jeklin je novi športni direktor slovenske moške košarkarske reprezentance. Kakšne ideje o napredku igre z oranžno žogo rojijo po njegovi glavi, si preberite v intervjuju.


Kaj so bili glavni razlogi, da ste sprejeli izziv na položaju športnega direktorja moške članske reprezentance?
Mislim, da lahko s svojo energijo dam pozitivni doprinos. Druga stvar je, da sem s KZS sodeloval že na Poljskem kot ataše. Opazil sem visoko raven organizacije. Ko je prišla ponudba, niti nisem veliko razmišljal.

Kakšne so vaše ideje, da bi reprezentanco spravili še na višjo raven?

Najbolj pomembno se mi zdi, da je vsak, ki se reprezentanci pridruži, zadovoljen. Kdorkoli je v reprezentančnem ciklu prisoten, mora čutiti, da mu je "fajn". Moja naloga bo, da se o stvareh pogovorimo, vidimo, kje so plusi in minusi. Seveda v sodelovanju s selektorjem in košarkarsko zvezo. Te kocke moramo zložiti tako, da se podpirajo. Vsak kolektiv je dober takrat, ko diha skupaj.

Sem verjetno sodijo tudi obiski reprezentantov, ki so pred zadnjo reprezentančno akcijo naleteli na zelo pozitiven odziv.
Prav gotovo. Živimo v svetu, ki je vse bolj multimedijsko narejen. Delujejo maili in raznorazne stvari. Ampak navsezadnje je osebni stik tisti, ki je najbolj merodajen. Zato je treba vsakemu pogledati v oči in se pogovoriti o vseh zadevah, ki tarejo enega in drugega oziroma določiti nekaj takega, kar bo dobro za sogovornike na obeh straneh.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Kako boste usklajevali obveznosti predsednika kluba Polonia 2011 in dejavnosti športnega direktorja?
To ne bo prevelik problem, posebej če vemo, da je svetovno prvenstvo poleti, v klubu pa se dogaja skozi vse leto. Organizacija Polonie je tako široka, da operativo, ki je najpomembnejša, vodijo drugi ljudje. V strukturi na Poljskem je predsednik generalni menedžer kluba – odgovoren je tako za kadriranje, pridobivanje pokroviteljskih sredstev kot tudi za komunikacijo s krovnimi organizacijami.

S kakšnim rezultatom bi bili zadovoljni na SP v Turčiji?

Lestvica je postavljena zelo visoko. Če smo življenjski, lahko rečem, da smo si medaljo zaslužili in jo tudi na neki način dobili, čeprav ne fizično. Zame je ključnega pomena obdržati visoko raven, za kar bo treba vključiti tudi določene mlade ljudi.

Nam lahko izdate finančne podrobnosti sodelovanja?
Mislim, da te stvari vzbujajo raznorazne kontroverznosti. S pogoji, o katerih smo se dogovorili, sem zadovoljen. Teh devet mesecev se diha za to, da bo reprezentančni projekt dobro deloval, ostalo pa ni tako pomembno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.