Šport > Košarka
14 ogledov

V Rimu prazna dvorana

Rimljani nimajo tako zvestega občinstva kot košarkarji Uniona Olimpije. (Foto: E Žurnal24 main
Današnjo tekmo med rimsko Lottomatico in Unionom Olimpijo naj bi si po besedah italijanskega novinarja, ki piše za sloviti športni časnik Gazzetto dello sport, ogledalo le okoli 4.000 ljudi.

Morda le kakšen več. "Tu je povsem drugače kot pri vas. Resnično ne vem, zakaj, a košarka tu ni tako popularna. Tako je že od osemdesetih let. Slišal sem, da je bila pri vas dvorana razprodana v dvajsetih minutah. Ni čudno, da vaša majhna država uspe proizvesti toliko dobrih košarkarjev," je dejal Marco Spiridigliozzi.

Dvorana na obrobju Rima z nekaj več kot 10 tisoč sedeži naj bi bila tako napol prazna. Tudi v rimskih časnikih v sredo še ni bilo zaslediti novic o evroligaškem dvoboju, saj je bilo vse podrejeno nogometnemu derbiju med Laziom in Romo. Tudi ta naj bi bil kriv za nekoliko manjši obisk prve tekme v Top 16. "Ljudje, ki si bodo v živo ogledali derbi, se verjetno ne bodo odločili še za obisk košarkarske tekme. Žal je pač tako. Precej lažje je dvoboj spremljati iz domačega kavča. Dvorana je za mnoge Rimljane tudi predaleč, ob našem prometu lahko traja kar nekaj časa, da prideš na ta konec Rima," pa je dejala predstavnica za stike z mediji Francesca. Novi trener Lottomatice Sašo Filipovski je sicer potarnal, da za pot na posamezni trening potrebuje tudi po uro in pol časa. Je pa včeraj zvečer v hotelu, kjer trenutno živi, le dobil internetno povezavo.

Že nekaj sezon se dogaja, da košarkarji izgubljajo tekme, a jih nihče pravzaprav ne kaznuje za poraze. Na naslednjem treningu se šalijo in se obnašajo, kot da izgubljena tekma ne pomeni nič. Predsednik tako ali tako prispeva denar za plačo. Nekdo mora udariti po mizi.
Novinar Marco Spiridigliozzi

Italijanske novinarske kolege je sicer najbolj zanimalo, ali ima Filipovski dovolj čvrsto roko. "Že nekaj sezon se dogaja, da košarkarji izgubljajo tekme, a jih nihče pravzaprav ne kaznuje za poraze. Na naslednjem treningu se šalijo in se obnašajo, kot da izgubljena tekma ne pomeni nič. Predsednik tako ali tako prispeva denar za plačo. Nekdo mora udariti po mizi," je košarkarje rimskega kluba okrcal Spiridigliozzi. Z odgovorom je bil nato zelo zadovoljen, Filipovski pa je na to temo dejal: "Če želiš določene stvari od ljudi, moraš najprej sam spoštovati ter upoštevati pravila. Brez discipline in pravega obnašanja na terenu se ne da priti naprej. Moje delo zahteva disciplino. Vendar to ni diktatura. Sem trener, ki vedno upošteva mnenje igralcev in se z njimi pogovori."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.