Šport > Košarka
11 ogledov

V soboto na Prešercu ulični spektakel

ulična košarka hrastnik KZS/Dominik Konjedic
V soboto, 9. julija, bo na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal veliki finale Samsung državnega prvenstva v ulični košarki. "Ogled je obvezen za vse košarkarske navdušence," sporočajo iz KZS-ja.

Veliki finale bo tako zaključek sezone v igri tri na tri, ki se je začela 29. maja pred Kolosejem, nadaljevala 5. junija na Ptuju, 18. junija obiskala Hrastnik, teden dni kasneje pa Novo mesto. Nastop na finalu si je izborilo 27 ekip (osem v kategorijah članov, mladincev in pionirjev ter tri ženske), ki se bodo borile za naslov državnega prvaka v ulični košarki ter ostale bogate praktične in denarne nagrade.

Zaključek osme sezone Samsung DP v ulični košarki (tri na tri) se bo začel ob 13.00 (registracija ekip ob 12.00), najbolj zanimivo pa bo od 20.00 naprej, ko se bo na osrednjem ljubljanskem trgu začel veliki šov in odločilne tekme.

Simon Rožnik, vodja Samsung DP v ulični košarki, pred velikim finalom pravi: "Sezona Samsung DP v ulični košarki se preveša v sklepni del, saj so za nami vsi štirje regionalni turnirji, obenem pa tudi finale Red Bull Kinga of the Rocka, ki je odločil, da na znameniti Alcatraz potuje Gašper Ovnik. Prav vsi letošnji turnirji so dokaz, da je ulična košarka v Sloveniji še kako popularna, saj se je na tekmah zbralo veliko število ekip, ki so prikazale še kakovostnejše igre kot prejšnja leta, obenem pa si je vse dogodke ogledalo veliko število gledalcev, ki imajo radi ta šport. V juliju nas tako čaka že drugi finale in, če lahko povlečemo nekaj smernic s finala Red Bull Kinga of the Rocka, potem lahko v soboto pričakujemo nov izjemen dogodek, na katerega vabim vse, ki si želijo dobre košarke, zabave in prijetnega druženja. Organizatorji bomo poskrbeli, da nikomur, ki se bo oglasil na Prešernovem trgu, ne bo žal!"

Komentarjev 1
  • recesija 19:30 05.julij 2011.

    Bojo opankarja na trg privvlekli na povodcu?