Šport > Košarka
11 ogledov

V Španijo odletel tudi Rašo

Rašo Nesterović: "Žal mi je." Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca se je v četrtek odpravila v Španijo, kjer jo čakata dve prijateljski srečanji proti domačinom. Med potniki na letalu se je znašel tudi Rašo Nesterović, a ne kot igralec.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je v četrtek dopoldne odpotovala v Španijo, kjer bo v soboto in nedeljo igrala tekmi proti domači izbrani vrsti. V delegaciji ni bilo Luke Rupnika, ki je zbolel, v njej pa je bil nekdanji kapetan slovenske vrste Rašo Nesterović.

"S Košarkarsko zvezo Slovenije smo se pogovarjali in prišli na idejo, da se priključim, in bomo videli, kako to funkcionira. Užival bom v dobri košarki, upam pa tudi, da bodo tekme v Španiji minile brez poškodb," je dejal Nesterović na letališču Jožeta Pučnika, kjer se je pridružil reprezentanci, a ne kot igralec: "Kot igralec bi v teh letih in v tem stanju težko pomagal, je pa definitivno užitek in čast, da sem lahko zraven."

Nekdanji reprezentančni kapetan in Košarkarska zveza Slovenije se pogovarjata o možnem sodelovanju v prihodnosti, zaradi česar je krovna košarkarska organizacija 212 centimetrov visokega centra že zdaj povabila na Iberski polotok, kjer bo Slovenija v soboto in nedeljo igrala proti gostiteljem.

"Z Rašem Nesterovićem se na košarkarski zvezi že nekaj časa pogovarjamo o njegovi uradni vključitvi v delo naše organizacije, a bomo s formaliziranjem njegove vloge počakali do trenutka, ko se bo dokončno odločil za konec igralske kariere. Za zdaj smo ga s seboj vzeli na pripravljalni tekmi v Malago in Granado, dogovarjamo pa se tudi, da bi bil del naše delegacije na bližajočem se evropskem prvenstvu v Litvi. Dolgoročno obstaja velik obojestranski interes o formalnem sodelovanju, tako pri delu Košarkarske zveze Slovenije kot tudi pri dveh njenih najbolj izpostavljenih projektih – moški članski reprezentanci in Eurobasketu 2013. Dolgoletni kapetan naše izbrane vrste je nedvomno človek, na katerega v prihodnje pri izpolnitvi vseh naših ciljev zelo resno računamo," je povedal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

Od trinajsterice košarkarjev, ki nadaljujejo priprave, je v domovini moral ostati najmlajši Luka Rupnik. Ta je namreč v sredo popoldne zbolel in se bo reprezentanci spet pridružil v Ljubljani.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 18:32 18.avgust 2011.

    Skratka, Nesterović se v Španiji "pase"!!!