Šport > Košarka
38 ogledov

V Zagrebu priprta tudi dva Slovenca

V zagrebški Areni je bilo zelo vroče tudi na tribunah. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Med 19 ljudmi, ki so bili aretirani ob robu finalne tekme zaključnega turnirja košarkarske lige NLB med Cibono in Partizanom v zagrebški dvorani Arena, sta bila tudi dva Slovenca.

Zagrebška policija je v izgredih ob robu finalne tekme zaključnega turnirja košarkarske lige NLB v zagrebški dvorani Arena aretirala 19 ljudi, med njimi dva Slovenca. V finalu sta se pomerila beograjski Partizan in domača Cibona (75:74), nekaj navijačev obeh strani pa je na začetku drugega polčasa želelo obračunati s pestmi.

Incident se je zgodil v 25. minuti srečanja, ko je približno 50 navijačev Cibone napadlo nekaj posameznikov, ki so nosili drese črno-belih. Redarji in policija so se odzvali hitro, preprečili hujše izgrede in aretirali razgreteže. Med prijetimi sta tudi dva Slovenca, zaslišanja pa so v teku.

Srečanje je sicer postreglo tudi z dramatično končnico, v kateri so Zagrebčani pol sekunde pred koncem že začeli slaviti zmago, na igrišče so pritekli vsi člani ekipe in tudi nekaj navijačev, nato pa je srbski košarkar Dušan Kecman tik ob koncu podaljška z več kot polovice igrišča zadel trojko in zmago priboril Partizanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.