Šport > Košarka
17 ogledov

V zmajevem gnezdu pristal ameriški branilec

Mitchell Union Olimpija Facebook Svetilnik picerija Facebook
Union Olimpija se je v nedeljo okrepila z ameriškim branilcem. Casey Mitchell prihaja iz lige NBDL, kjer je za ekipo Sioux Falls Skyforce dosegal povprečno skoraj 20 točk in nekaj več kot 3 skoke na tekmo. 193 cm visoki strelec se bo soigralcem pridružil že na ponedeljkovem treningu.

Casey Mitchell je svojo študentsko košarkarsko kariero začel na Chipola Junior College, kjer je ostal zgolj eno sezono, saj je že naslednje leto igral v študentski ligi NCAA pri priznani univerzi West Virginia. V prvem letu študija ni dobil večje priložnosti za igro, a v drugem je eksplodiral in v povprečju dosegal 13,6 točke, 2,8 skoka in 1,1 podajo na tekmo. S svojo ekipo je bil udeleženec NCAA Final Foura, kjer so v polfinalu morali priznati premoč takratnim prvakom Duke Blue Devils.

Odločil se je, da že v naslednji sezoni začne svojo profesionalno kariero. Podal se je v Grčijo, kjer je bil član Rethymna, a je že pred začetkom sezone odšel nazaj v ZDA. V oktobru 2011 je podpisal v D-League za ekipo Sioux Falls Skyforce. V sezoni 2011/2012 je bil med boljšimi strelci D-League, saj je v povprečju dosegal 19,6 točke, 3,5 skoka in 1,9 podaje na tekmo

Športna pot igralca:

2008-2009: Chipola JC (JUCO)
2009-2010: West Virginia (NCAA)
2010-2011: West Virginia (NCAA)
2011-2012: A.G.O Rethymno Aegean (Grčija) - Sioux Falls Skyforce (D-League) – Union Olimpija Ljubljana (Slovenija)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.