Šport > Košarka
17 ogledov

Van Gundy: Verjeti moramo v naslov!

Stan Van Gundy je prepričan, da morajo njegovi varovanci verjeti v končno zmago. Žurnal24 main
"V taki situaciji je ključno, da verjameš, da še vedno lahko osvojiš prvenstvo," je pred peto tekmo finala lige NBA prepričan trener Orlanda Stan Van Gundy. Izid v zmagah je 3:1 za LA Lakers.
 
 

Med zmago in porazom je le majhen korak.

Phil Jackson

 
Trener košarkarjev Orlanda , ki so v letošnji končnici lige presenetili dve favorizirani ekipi, je prepričan, da lahko njegovi varovanci hitro zaključijo svoje nastope v letošnjem finalu lige NBA. Dan pred peto tekmo, na kateri lahko Los Angeles Lakers , ki v zmagah vodijo s 3:1, že osvojijo svoj 15. šampionski prstan, Stan Van Gundy namreč meni, da zdaj pristop "ena tekma naenkrat" ni več pravi. "Ko si v taki situaciji je ključno, da verjameš, da še vedno lahko osvojiš prvenstvo," je povedal Van Gundy. "Če nisi prepričan, da lahko greš v Los Angeles in osvojiš prvenstvo, potem ni smiselno govoriti o tem, da se je treba spopasti z vsako tekmo posebej, saj se je povsem lahko predati, ko stvari ne gredo po načrtih."

Phil Jackson bo za ostre besede čez sodnike plačal 25.000 dolarjev. © Reuters

 
Peta tekma med floridskimi in kalifornijskimi košarkarji bo v Orlandu v noči na ponedeljek po srednjeevropskem času, gostom v prid pa govori tudi statistika. Doslej namreč še nobena ekipa po zaostanku z 1:3 v zmagah ni uspela osvojiti prvenstva. A košarkarji Orlanda se zavedajo, da bi bila z nekaj sreče situacija lahko obratna. "Nekaj tekem smo morali dobiti na skoraj nemogoč način in to nam je uspelo," je v zadnjih minutah priborjene zmage komentiral strateg Los Angelesa Phil Jackson , ki lovi svoj deseti naslov. "Vemo, da je med zmago in porazom le majhen korak," je še dodal trener, ki ga bodo ostre besede čez sodniške odločitve, ki jih je na četrti tekmi izrekel v kamero, stale 25.000 dolarjev, prav toliko pa bo moral plačati tudi klub.

Jezerniki so bili prepričljivo boljši le na prvi tekmi, preostale tri pa so bile izenačene. "Nisem mogel pustiti, da me soigralci vidijo prizadetega. Sem njihov vodja in če bi videli, da jaz dvomim, bi dvomili tudi sami," je povedal prvi mož ekipe s Floride Dwight Howard po zadnjem bolečem porazu po podaljšku, ko je ob izteku rednega dela tekme z zgrešil dva prosta meta, ki bi Orlandu prinesla drugo zmago.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.